Šport > Nogomet
12 ogledov

Rooney in Hodgson prav nič o Slovencih

rooney hodgson EPA
Angleški selektor Roy Hodgson je s kapetanom reprezentance na kratki novinarski konferenci v Stožicah še zadnjič predstavil svoja pričakovanja - niti besede o Sloveniji.

Reprezentanca Anglije je malce spremenila rutino in po sobotni novinarski konferenci sta se selektor Roy Hodgson in kapetan Wayne Rooney pridružila rojakom na zelenici Stožic, kjer so Otočani opravili enega redkih treningov na gostovanjih.

Pred nedeljsko tekmo (ob 18.00) v Ljubljani se prvi zvezdnik Angležev in izkušeni selektor nista dotaknila Slovenije, na kratki novinarski konferenci pa ni bilo časa za kaj več kot nekaj že slišanih osnov.

"Vseh 23 igralcev je tukaj, pripravljenih za igro. Trenirali bomo, da bi igralci preizkusili zelenico pred jutrišnjo tekmo," je začel Hodgson in jasno nakazal, da si želi po sedmih zmagah in dveh remijih po slovesu od SP 2014 ostati nepremagan.

"Pripravljali smo se enako kot vedno. Ne vem, od kje govorice, da še dodatno treniramo," je nadaljeval nekdanji trener Interja in Liverpoola.

"Pred kvalifikacijsko tekmo je prava redkost, da razkriješ ekipo. Eno ali dve reči bi radi zadržali zase. Nisem pripravljen dajati nikakršnih namigov," je dodal.

"Je bila tekma z Irsko glede izbora ekipe izhodišče? Tega ne bi komentiral. Moramo se izboljšati po psihični plati, da bi se spopadli s stresom in pričakovanji na turnirjih.

"Ko imaš tako mlado ekipo, kot jo imamo mi, je potrebno izboljšati vse. Potrebujemo izkušnje in izzive naslednjega leta. Ocenjevanje samega sebe ni najboljše, toda za razliko od Manausa pred enim letom je veliko sprememb. Mislim, da je naše moštvo navdušujoče in še se bo izboljšalo."


Tudi na tokratni novinarski konferenci, pa četudi kratki, je angleške kolege zanimalo žvižganje Liverpoolovemu zvezdniku Raheemu Sterlingu, toda Hodgson je prepričan, da mu žvižgajo le navijači nasprotnih ekip.

"Nisem še slišal, da bi mu žvižgali angleški navijači. Mislim, da je nekaj normalnega, da mu žvižgajo navijači nasprotne ekipe," je pristavil.

Družbo mu je delal kapetan reprezentance in Manchester Uniteda, zvezdnik Rooney, ki se je dotaknil zadnje tekme z Irsko (0:0), ki je tako razočarala otoško javnost, tako kot Hodgson pa ni imel časa za kakšno vprašanje iz vrst slovenske sedme sile.

"Tekma prejšnji teden nas je razočarala, toda moramo iti naprej. Povsem smo osredotočeni na jutri, da pridemo do treh točk," je povedal Rooney.

"Treningi so bili dobri in osredotočeni smo na tekmo. Najpomembneje je, da pomagam ekipi. Če bodo s tem prišli še osebni dosežki, potem bi bilo to izvrstno. Moramo imeti zadosti moči za še zadnjo tekmo sezone," je bil kratek drugi strelec v zgodovini reprezentance, ki bi z dvema goloma izenačil mitskega Sira Bobbyja Charltona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.