Šport > Nogomet
72 ogledov

Rooney: Kdo sploh je ta Martial?

Anthony Martial EPA
"Rdeči vragi" bi la račun AS Monaca v naslednjih letih lahko nakazali zajetnih 80 milijonov evrov za 19-letnega nogometaša, dogovor pa je šokiral tudi kapetana Wayna Rooneyja.

Wayne Rooney ni edini, ki je bil šokiran nad neverjetnim prestopom Anthonyja Martiala iz AS Monaca, ki mu bo za usluge šele 19-letnega napadalca Manchester United nakazal vsaj 60 milijonov evrov, dodatnih 20 pa v morebitnih dodatkih.

"Moram biti iskren in razkriti, da je Wayne Rooney prišel do mene na letalu, ko smo se vračali v Manchester, in me vprašal, kdo sploh je ta Martial," je neprijetno anekdoto za celoten klub razkril vezist rdečih vragov Morgan Schneiderlin.

Toda Francoz, nekdanji član Southamptona, je navijače in Rooneyja pomiril, da je njegov rojak izjemno nadarjen nogometaš. "Pojasnil sem mu, da ima 19 let in da je velik potencial," je prigodo sklenil Schneiderlin.

Nekateri Martiala označujejo za novega Thierryja Henryja. Slednji je sicer k Arsenalu prišel za precej manjšo vsoto, saj je imel za seboj neuspešno igranje pri Juventusu. Trener topničarjev Arsene Wenger ga je nato s krila prestavil na položaj napadalca.

Prestop uradno potrjen

"Manchester United z velikim veseljem sporoča, da smo končali prestop Anthonyja Martiala iz AS Monaca," so sicer člani kolektiva iz Manchestra uro pred koncem prestopnega roka zapisali na uradni spletni strani.

"Tako sem navdušen, da sem postal član Manchester Uniteda, da tega ne znam povedati z besedami. Užival sem, ko sem bil član Monaca, zato bi se njim in navijačem zahvalil za vso podporo in vse, kar so v tem času naredili zame," pa je vrelo iz ust Martiala. Z nogometnim upom, ki je v lanski sezoni na 31 tekmah v francoskem prvenstvu zabil osem golov, želi trener Louis Van Gaal okrepiti napad.

Reprezentant Francije v kategoriji do 21. leta starosti je reprezentančni tabor že zapustil v ponedeljek, francoski selektor Didier Deschamps mu je dovolil oditi v Anglijo ter mu s tem prižgal zeleno luč za podpis pogodbe z Manchester Unitedom.

Monacu se lahko smeje, saj so za Martiala pred dvema letoma Lyonu plačali pet milijonov evrov. Lyon bo ob zdaj dokončanem prestopu na podlagi odkupne klavzule prejel še dodatnih deset milijonov evrov. Če bo Manchester dejansko, kot se ugiba, plačal 80 milijonov evrov, skupaj z vsemi dodatki oziroma bonusi, bo to pomenilo rekordno odškodnino za francoskega nogometaša. Za zdaj je še vedno rekord iz leta 2001, ko je Real Madrid za Zinedine Zidana Juventusu izplačal 75 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.