Šport
17 ogledov

Rooney novi kapetan treh levov

Anglija Poljska kvalifikacije za SP 2014 Rooney grb dres poljub EPA
Angleški selektor Roy Hodgson je za novega kapetana izbrane vrste določil 28-letnega napadalca Manchester Uniteda Wayna Rooneyja.

Rooney bo na položaju kapetana moštva nasledil Stevena Gerrarda, ki je po koncu svetovnega prvenstva v Braziliji sklenil reprezentančno pot.

"Še kot majhen deček sem se veselil televizijskih prenosov velikih tekem angleške reprezentance in sanjal o tem, da bom enkrat zaigral za svojo državo. Biti kapetan Anglije mi osebno pomeni izpolnitev najbolj norih sanj. Z velikim ponosom sprejemam to dolžnost. Ob tem bi se rad zahvalil Royu in strokovnemu štabu, da so mi zaupali to nalogo," je bil presrečen Rooney.

"Potem ko je Gerrard sporočil svojo odločitev o koncu kariere, sem veliko razmišljal o tem, kdo bi bil najustreznejši za prevzem kapetanskega traku. Več kot očitno je, da bi to lahko bil Wayne. To si je vsekakor zaslužil zaradi svoje poštenosti, velike predanosti reprezentanci in na podlagi bogatih izkušenj. V preteklosti je že bil angleški kapetan, enako odgovornost pa so mu zaupali tudi v Manchester Unitedu. Imela sva dolg pogovor, v katerem mi je zatrdil, da je pripravljen sprejeti vse pritiske, ki jih takšna nova vloga prinaša. Pričakujem, da si bo še naprej prizadeval, da bo igral z enakim žarom in da bo znal dobro prenašati nove obveznosti enako dobro kot kapetani pred njim," je selektor Roy Hodgson pojasnil svojo odločitev.

Rooney je sicer na dobri poti, da postane nogometaš z največ nastopi za angleško izbrano vrsto. Pri 28. letih je zbral 95 nastopov in je trenutno deveti na večni lestvici. Pred njim so lePeter Shilton (125), David Beckham (115), Steven Gerrard (114), Bobby Moore (108), Ashley Cole (107), Frank Lampard (106), Bobby Charlton (106) in Billy Wright (105). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.