Šport > Nogomet
28 ogledov

Izbral sam in ''povozil'' Martiala

zlatan ibrahimović EPA
Zlatan Ibrahimović bo v dresu Manchester Uniteda igral s številko 9, ki jo je v prejšnji sezoni nosil mladi napadalec Anthony Martial.

Angleški nogometni velikan je objavil provizoričen seznam številk, s katerim bodo v prihajajoči sezoni igrali rdeči vragi. ajveč zanimanja je požela izbira Zlatana Ibrahimovića, ki se je odločil za številko 9. Vse lepo in prav, če ne bi številka v lanski sezoni pripadala Anthonyju Martialu

Dvajsetletnik je lani postal veliki hit Manchester Uniteda, njegov dres pa se je znašel na seznamu najbolje prodajanjih nogometnih majic na svetu.

Dejstvo, da so rdeči vragi njegovo številko dali Ibrahimoviću, kaže na to, da ima Ed Woodward v povezavi s švedskim napadalcem precej visoka komercialna pričakovanja.

''Izbral sem številko 9,'' je na Instagramu zapisal Ibrahimović, kar kaže na to, da 20-letni Martial pri tem ni imel prav velike besede.

Martial bo tako oblekel dres s številko 11, ki jo je v majici rdečih vragov populariziral Ryan Giggs. Številko nekdanjega pomočnika Louisa van Gaala je v preteklosti nosil Adnan Januzaj, ki ima po novem številko 15. V oči pa je zbodla tudi prosta številka 6, ki po nekaterih navedbah čaka na Paula Pogbaja.

Trener rdečih vragov José Mourinho je med turnejo po Kitajski spregovoril o tem, kako je Ibrahimovića prepričal v selitev na Old Trafford.

''Fant si je želel izziva in pričakujem, da se bo izkazal. Ko sem mu rekel, da sem zmagal v Angliji, Španiji in Italiji, on pa samo v Španiji, Italiji in Franciji, si je mislil 'ah, hočem se pridružiti, rad bi osvojil vse'. Njegova motivacija je na zelo visokem nivoju,'' je povedal ''Edini''. 

 

I chose the number 9 @manchesterunited

A photo posted by IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on Jul 21, 2016 at 11:33am PDT

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.