Šport > Nogomet
19 ogledov

Rooney: Pride tudi takšen čas

Wayne Rooney
1/6
Profimedias
Angleži bodo po pričakovanjih proti Sloveniji zaigrali brez najboljšega strelca v prvi postavi.

Na Otoku so zadnje dni namigovali, da bi začasni selektor Anglije Gareth Southgate kaj lahko proti Sloveniji na klop postavil Wayna Rooneyja. Ta je danes normalno vadil z ekipo, a so popoldne angleški mediji potrdili, da bo Rooney tekmo proti Sloveniji začel na klopi. Tridesetletni najboljši strelec angleške vrste v zgodovini je doživel kar nekaj žvižgov domačih navijačev ob zmagi z 2:0 proti Malti, nekdanji reprezentant Alan Shearer pa je dejal, da bi morali Angleži igrati brez njega. Namesto Rooneyja bo v začetni enajsterici Eric Dier, kapetanski trak pa bo bržčas nosil Jordan Henderson.

"Ogledali smo si igro Slovenije in videl, kakšno zvezno vrsto si želim proti njej. Sicer pa moram reči, da odločitev glede Rooneyja ni posledica tekme z Litvo, z njegovim deležem smo bili zadovoljni. Tam je odigral dobro, imel žogo v posesti, igral taktično disciplinirano. Ni bila lahka odločitev, saj ga spoštujem kot kapetana," je dejal Southgate.

"Spoštujem selektorjevo odločitev. Fante bom podpiral 100-odstotno in jim pomagal dobiti tri točke. Pripravljen bom vstopiti v igro s klopi. Ponosen sem, da igram za Anglijo, ne glede na to, ali začnem na klopi. To je nogomet. Ko pride določen čas, pač nisi prvo ime na seznamu. Kar zadeva mene, bom trdo delal še naprej," pa je dejal Rooney.

Angleži se na novinarski konferenci, ki so jo imeli v Stožicah, niso posvečali Sloveniji, angleške medije precej bolj zanima reprezentančna usoda prvega strelca v zgodovini izbrane vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.