Šport > Nogomet
35 ogledov

Rooney soigralcem: "Grem v Chelsea"

steven gerrard wayne rooney EPA
Wayne Rooney naj bi svojim naveličanim soigralcem pri Manchester Unitedu zatrdil, da je prepričan v skorajšnji prestop k Chelseaju.

Londonski Chelsea na čelu z novim trenerjem Joséjem Mourinhom že večji del poletja lovi Wayna Rooneyja, napadalca Manchester Uniteda pa je več kot očitno premamila bogata ponudba kluba ruskega mogotca Romana Abramoviča.

Angleškemu reprezentantu namreč ponujajo kar slabih 280.000 evrov tedenske plače, a je United vse do sredine avgusta uspešno odbijal ponudbe modrih. ESPN v soboto poroča, da je Rooney še naprej prepričan, da mu bo klub dovolil oditi, o svojem odhodu k Chelseaju pa naj bi že obvestil tudi soigralce.

Prihaja še odločilna tretja ponudba?

Izkušeni člani rdečih vragov so po poročanju angleških medijev razočarani nad angleškim reprezentantom, ki je preslišal njihove pozive po podaljšanju svoje devetletne zvestobe klubu z Old Trafforda.

Da 27-letni napadalec ni naprodaj je večkrat zatrdil tudi novi trener kluba David Moyes, toda Londončani bodo očitno na naslov aktualnih prvakov poslali še tretji finančni paket, ki naj bi končno "odklenil" Liverpoolčanovo kletko, v katero se je ujel med poletjem.

Igral le za zaprtimi vrati

Sir Alex Ferguson je nekaj dni pred svojim slovesom razkril, da je Rooney v njegovi pisarni zahteval izpisnico, ki pa mu je legendarni Škot ni bil pripravljen dati. Rooney zaradi domnevne poškodbe ni sodeloval na Unitedovi turneji, igral je le za zaprtimi vrati proti Real Betisu.

Ni ga bilo niti na petkovi jubilejni tekmi Ria Ferdinanda, kjer je United presenetljivo izgubil s Sevillo (1:3). Namesto tega je z rezervnim moštvom treniral tako na dan tekme kot tudi dan prej. 

Selektor Roy Hodgson ga je vpoklical za reprezentančno tekmo s Škotsko, ki bo v sredo na Wembleyju, bil pa naj bi nared tudi za nedeljsko tekmo z Wiganom v Community Shieldu (superpokalu), a zaenkrat še ni jasno, če ga bo Moyes vključil v moštvo.