Šport > Nogomet
20 ogledov

Rooney spet v dresu Evertona

wayne rooney EPA
Skoraj 11 let po tem, ko je zapustil Goodison Park, bo napadalec Manchester Uniteda ponovno oblekel majico Evertona.

Kapetan rdečih vragov Wayne Rooney se bo avgusta udeležil tekme v čast nekdanjemu vrhunskemu nogometašu Evertona Duncanu Fergusonu. Angleški reprezentant se je na Goodison Parku prebil skozi mladinsko sito in pri 16-letih prvič zaigral z legendarnim igralcem, ki ga je sam proglasil za svojega ''heroja''.

''Ko sem kot mlad fant odraščal v Croxtethu, je bil Duncan Ferguson moj heroj. Kot mlademu nogometašu mi je bil velik navdih in ko sem zaigral v prvi ekipi, mi je pomagal in skrbel zame,'' se spominja Rooney. ''Ne znam si zamisliti boljšega načina, da se Duncu zahvalim za vse, kar je naredil zame, kot da zaigram na tekmi v njegovo čast. Če me ne bi povabil med igralce, bi zagotovo prišel in ga spodbujal, tako kot verjamem, da bo to storila večina navijačev Evertona,'' je dodal angleški reprezentant.

Ferguson velja za kultnega nogometaša Evertona, ki je na 192 tekmah dosegel 72 golov. Za toffees je igral v dveh različnih obdobjih (1994-1998, 2000-2006), odločitev njegovega nekdanjega soigralca pa ga je neizmerno razveselila. ''Presrečen sem, da bo mali mož zaigral na tekmi. Vsi vedo, da se poznava še iz starih časov. Poznal sem ga kot otroka. Dober fant je in kot njegov prijatelj sem ponosen, da je izkoristil svoj potencial, za katerega smo vedno vedeli, da ga ima. Wayne je nogometaš svetovnega kova in iskreno sem vesel, da bo igral,'' je povedal Ferguson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.