Šport > Nogomet
21 ogledov

Rooney želi igrati pod Mourinhevo taktirko

manchester united reading rooney van persie EPA
Po poročanju nekaterih londonskih medijev je Wayne Rooney izrazil željo, da se v primeru selitve iz Manchestra poda na Stamford Bridge pod okrilje Joséja Mourinha.

Angleški reprezentant Wayne Rooney naj bi bližnjim povedal, da si želi ostati v Angliji. Če to ne pomeni udejstvovanja v Unitedu, potem je njegova prva izbira Chelsea. To naj bi Liverpoolčan preko posrednikov tudi dal vedeti vodstvu moštva iz zahodnega Londona. Velik magnet naj bi za otroka Evertona bilo igranje pod taktirko Joséja Mourinha.

"Želim ostati v Angliji. Če že moram zapustiti United, potem bi rad igral za Chelsea. Všeč mi je Mourinho," naj bi zvezdnik Rdečih vragov zaupal prijateljem po poročanju Daily Expressa.

V Manchestru ovira RvP, v Londonu Cavani

Napadalec je namreč pripravljen zapustiti Manchester United, če novi trener David Moyes ne bo ovrgel trditev Sira Alexa Fergusona, da je "Roo" hotel izsiliti prestop že v lanski sezoni. Slednje je Rooney vehementno zanikal. Ob tem mu ne odgovarja tudi zmanjšan vpliv na igro moštva, odkar je v Gledališče sanj prišel Robin van Persie.

A Anglež naj ne bi bil prva izbira Romana Abramoviča in Mourinha za okrepitev v napadu, želja še naprej ostaja Napolijev Urugvajec Edinson Cavani. Poleg tega se za Rooneya močno zanimata tudi Monaco in PSG, a "Shreka" si je res težko predstavljati v klubu, ki ne prihaja iz domovine nogometa. To je tudi ena od njegovih skrbi, saj je očitno, da bi pri Unitedu v primeru njegovega odhoda raje videli, da bi zaigral v kakšni drugi državi.

Želi ga tudi Arsenal

Rooneya je kot tarčo Arsenala sicer jasno opredelil tudi drugi največji delničar Topničarjev, ruski poslovnež Ališer Usmanov, ki je ob verjetnem prestopu Gonazala Higuaína na stadion Emirates dejal, da bo ekipa iz severnega Londona še nakupovala, če bo to želel Arsène Wenger in da bi bil Rooney seveda dobrodošla okrepitev.

Medtem velja poudariti, da je tudi Mourinho dokaj navdušen nad idejo, da bi v postavi imel Rooneya, katerega je v preteklosti že večkrat javno pohvalil. Pri Chelseaju se v teh dneh sicer ukvarjajo tudi s prihodnostjo Kevina de Bruyna, v petek pa so razkrili tudi, da so z opremljevalcem opreme Adidasom sklenili desetletni dogovor, ki bo na Stamford Bridge prinesel več kot tristo milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.