Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Rop, moški ustreljen v nogo

rop Saša Despot
Ob 11.33 se je na Mestnem trgu v Ljubljani dogajala prava filmska scena, ki jo preiskuje policija.

11.33, Ljubljana, Mestni trg, občan ustreljen v nogo. Obvestilo s to skopo vsebino je bilo objavljeno na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje RS. Šlo je za zlatarno Malalan.

Informacijo je potrdila Maja Adlešič z ljubljanske policijske uprave, ki nam je potrdila tudi, da sta bila na delu najmanj dva storilca. "Ukradla sta nakit in pobegnila. Med begom sta poškodovala 42-letnega uslužbenca zlatarne, ki sta ga ustrelila v nogo," je za Žurnal24.si povedala Adlešičeva.

Dva ali več storilcev so najprej ponoči na območju Primorske ukradli osebni avto bele barve znamke Toyota rav 4. "Iz zlatarne so pobegnili peš do avtomobila, nato pa se odpeljali. Policisti jih še iščejo," je še povedala Adlešičeva.

Policija išče belo toyoto rav 4

"V povezavi z današnjim ropom v centru Ljubljane iščemo belo Toyota Rav 4. Informacije lahko sporočite na 113 ali 080 1200," so sporočili policisti. 

Ranjenega 42-letnika so reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center in po do sedaj razpoložljivih podatkih ni življensko ogrožen. Policisti in kriminalisti pa še vedno opravljajo ogled kraja in izvajajo tudi aktivnosti za izsleditev storilcev. Višina škode še ni znana.

Irena Joveva je na Twitterju objavila fotografijo potapljačev, ki so iskali in očitno našli pištolo, ki sta jo uporabila roparja, kot je zapisala. 

Na policiji so nam povedali le, da ogled kraja kaznivega dejanja še vedno poteka, zato o podorbnostih še ne morejo govoriti. "Lahko pa vam potrdimo, da so pri ogledu sodelovali tudi policisti specialne enote, usposobljeni za potapljanje, ki so iskali predmete, ki bi lahko izvirali iz kaznivega dejanja," so nam odgovorili na ljubljanski policijski upravi. 

rop | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:05 03.februar 2016.

    Lahko rečeš da gre za odstrelitev divjadi in to pomeni smrt divjadi ampak ustrelitev je pa čisto nekaj drugega.

  • jan99 16:33 03.februar 2016.

    Senior ne smeši se:Ustrelíti -ím dov., ustrélil (i í) 1. s sprožitvijo orožja povzročiti, da izstrelek zleti iz njega: pomeriti in ustreliti; ustreliti v tarčo, zrak; ustreliti s pištolo, puško; s strelom zadeti, raniti: ...prikaži več ustreliti koga v nogo; po nesreči se je ustrelil v roko // ubiti s strelnim orožjem: ustreliti zločinca; ustrelili so ga kot talca / ustreliti medveda, srno / ustreliti koga v hrbet, srce //

  • Senior 15:21 03.februar 2016.

    Če nekoga ustreliš, je mrtev, če pa ni mrtev pa je samo ranjen. Zakaj je pisalo, da je občan ustreljen, če je bil samo ranjen? Kakšno klobasanje je to in zavajanje bralcev?