Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Tolpa brutalno nad starke

France Božičnik Jerca Božič Kranjec
Napadalci iz okolice Dobruške vasi in Leskova pri Krškem za zapahi.

Posavje. “Nasilni roparji so se brutalno znašali nad starejšimi ženskami, v enem primeru pa povzročili celo takšne poškodbe, da je bil potreben helikopterski prevoz v Ljubljano,” je o seriji ropov iz letošnjega junija, ki jim jo je uspelo preiskati, povedal France Božičnik, vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto.

Denar in zlato

Žrtve, stare od 70 do 86 let, so poiskali ponoči v osamljenih hišah na Bizeljskem, v Leskovcu pri Krškem, Krški vasi, Pišecah in Brestanici. Kradli so predvsem denar, zlatnino in mobilne telefone. “Oškodovanke so tako ustrahovali, da jim je šele nekaj ur pozneje uspelo zbrati pogum in poklicati pomoč; ena od njih se je zaradi strahu celo izselila iz lastne hiše,” je še povedal Božičnik.

Mladi, a s stažem

Peterica osumljencev je stara od 19 do 23 let, doma pa iz okolice Dobruške vasi in Leskovca pri Krškem. Vsi so bili v zadnjih devetih letih že obravnavani zaradi več kot 200 kaznivih dejanj, največ tatvin pa tudi goljufij, poškodovanja tuje stvari, ropov in roparskih tatvin, napadov na policiste, groženj in ogrožanja varnosti, nasilništva, izsiljevanja, ponarejanja listin, povzročitve splošne nevarnosti in hude telesne 
 poškodbe.

Trije osumljenci so v priporu, dva pa v hišnem priporu. Policisti so med preiskavo ugotovili tudi, da je ukradene predmete odkupoval 40-letni osumljenec iz okolice Krškega, pri katerem so zasegli več kosov 
zlatnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.