Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Roparjema sežanske banke skupaj 9 let zapora

Zapor Shutterstock
Koprsko sodišče je obsodilo roparja, ki sta septembra 2012 iz banke v Sežani pobegnila s skoraj 284 tisoč evri.

Do zadnjega sta vztrajala, da sta nedolžna, kljub temu pa je kazenski senat koprskega sodišča presodil drugače. Mariu Bonaldi je zaradi ropa sežanske banke prisodil pet let zapora, Ruggeru Marcassoliju pa štiri leta, poročajo Primorske novice.

Rop sta s še dvema pomagačema začela pripravljati že julija tistega leta, ko sso si roparji priskrbeli ukraden twingo, ukradene registrske tablice z ljubljansko oznako, ukradena motorja ter večje kladivo in imitaciji pištole.

Banko so oropali v vsega nekaj minutah; eden je pred poslovalnico čakal v avtomobilu s prižganim motorjem, trije so se napotili na banko. Eden je ustrahoval prisotne z imitacijo pištole, dva sta razbila steklo, stopila v prostor za uslužbence in nato v trezor, iz katerega sta odnesla skoraj 284 tisočakov.

Beg, na katerem so nekaj denarja celo izgubili, ni bil uspešen, policija je trojico izmed štirih roparjev izsledila, dva je koprsko sodišče obsodilo na zapor. Da sta ropala prav ona dva, je med drugim potrdila DNK analiza bioloških sledi, ki jih je policija našla v twingu, ki so ga roparji med begom zapustili. Roparjema je sodišče prisodilo 5 oziroma 4 leta zapora, vsak mora plačati še 50 tisoč evrov denarne kazni, prav tako bosta morala vrniti plen, vsak po 141.900 evrov.

Na pravnomočnost sodbe bosta počakala v priporu, oba sta sicer napovedala pritožbo.

Komentarjev 1
  • erikkk 09:46 27.september 2014.

    Še nekaj let , gor na kazen bi moral dobit vsak ki trdi da je nedolžen pa se mu na konc dokaže ...