Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Roparjev zlatarne Malalan po dveh mesecih niso ujeli

rop Saša Despot
Ljubljanski policisti še vedno iščejo storilca, ki sta pred dvema mesecema oropala zlatarno na Mestnem trgu. So pa našli avtomobil, s katerim sta roparja pobegnila s kraja dogajanja, in ga vrnili vozniku.

Rop se je zgodil pred dvema mesecema dopoldne, ko sta v prodajalno vstopila vsaj dva storilca in odtujila nakit. Nato sta peš pobegnila proti Prulam, od tam pa sta se odpeljala z belim vozilom Toyota Rav4, ki je bilo preko noči ukradeno na območju Primorske.

Uslužbenec prodajalne je stekel za storilcema in enega na ulici dohitel, a ga je ta med ruvanjem poškodoval s strelnim orožjem. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Policisti so z aktivnostmi začeli takoj po prijavi, a storilcev še niso izsledili. So pa ob ogledu kraja dogodka pri pregledu struge Ljubljanice našli pištolo, za katero domnevajo, da je bila uporabljena pri kaznivem dejanju.

Vse, ki bi kar koli vedeli o okoliščinah ropa, policija še naprej prosi, naj podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo, na interventno številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Oba storilca sta bila stara med 30 in 40 let ter sta bila zamaskirana z šalom ali masko, na rokah sta imela rokavice.

Prvi je bil oblečen v temno jakno s kapuco, sive hlače in temnejše športne copate. Drugi pa je bil oblečen v črno jakno, moder pulover, jeans hlače in rdeče športne copate. Na glavi je imel kapo svetlejše barve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.