Šport > Moto športi
17 ogledov

Rosberg 2, Hamilton 0

nico rosberg EPA
Nemec Nico Rosberg je bil najhitrejši tudi na drugem prostem treningu formule 1 pred uvodno dirko sezone svetovnega prvenstva v Melbournu.

Voznik Mercedesa je tako kot na prvem treningu za VN Avstralije postavil boljši čas kot moštveni kolega, svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton. Tretji je bil Nemec Sebastian Vettel s Ferrarijem.

Za Vettlom je končal drugi voznik Ferrarija Finec Kimi Räikkönen. Peti čas je postavil Finec Valtteri Bottas z Williamsom, šestega pa Rus Daniil Kvjat z Red Bullom.

Sauber bije sodno bitko, prvi trening brez Marussie

Najhitrejši čas prvega treninga sta postavila voznika Mercedesa, Nico Rosberg in Lewis Hamilton. Rosberg, lanskoletni zmagovalec VN Avstralije, je dosegel čas 1:29,557, svetovni prvak Hamilton pa 1:29,586.

Na tretjem mestu je končal Finec Valtteri Bottas z Williamsom, četrti Španec Carlos Sainz v Toro Rossu, štirikratni svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel, ki je prvič tekmovalno sedel v bolid Ferrarija, pa je postavil peti čas. Manjše presenečenje je pripravil nizozemski 17-letnik Max Verstappen, najmlajši voznik formule 1, ki je bil šesti, le 1,5 sekunde za Rosbergom.

Na treningu ni bilo voznikov Sauberja. Ekipa se na avstralskem zveznem sodišču v Melbournu bori za vozniško posadko. Po odločitvi sodišča mora zdaj Sauber zagotoviti sedež v ekipi svojemu nekdanjemu vozniku Giedu van der Gardeju, za Sauber pa bi v tej sezoni morala dirkati Šved Marcus Ericsson in novinec v formuli 1 Brazilec Felipe Nasr.

Trening je izpustila tudi ekipa Manor, nekdanja Marussia, ki mora opraviti še nekaj osnovnih testov na dirkalniku, saj ga v predsezoni niso testirali. "To je naš prvi testni dan, trenutno se prebijamo skozi listo opravil in se borimo s težavami, ki se pojavljajo," so sporočili iz Manorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.