Šport
31 ogledov

Rosberg in Mercedes našla skupni jezik

nico rosberg EPA
Vodilni dirkač prvenstva Nico Rosberg je z Mercedesom podpisal dveletno podaljšanje pogodbe, poročajo nemški mediji.

Skrivnosti o usodi oziroma prihodnosti Nica Rosberga v formuli 1 je, kot kaže, konec. Uradnega sporočila še ni, vendar nemški mediji poročajo, da je Rosberg, trenutno še vodilni v skupnem seštevku SP, pred dirkaškim koncem tedna na Madžarskem podpisal dveletno podaljšanje pogodbe z ekipo Mercedes.

Mercedes in Rosberg sta se o podaljšanju sodelovanja pogajala in dogovarjala več mesecev, zdaj pa sta na Madžarskem našla dovolj skupnih točk za podpis, poročata časnik Bild in televizija Servus TV.

Rosbergova sedanja pogodba bi se iztekla konec leta, po novem bo pri srebrnih vsaj še do leta 2018. V ekipi je 31-letni dirkač že od leta 2010.

Tako bo v moštvu še vsaj dve leti ostala tudi napetost med dirkačema. Svetovni prvak Lewis Hamilton in Rosberg že nekaj časa nista najboljša prijatelja, odnosi pa so se v tej sezoni še dodatno zaostrili. Že dvakrat sta medsebojno trčila, enkrat oba predčasno končala dirko, v zadnjem incidentu pa je krajšo potegnil Rosberg, ki je ostal brez zmage ali vsaj drugega mesta.

Prednost, ki jo je imel Nemec po zaporednih zmagah na začetku sezone, se je tako povsem stopila, pred dirko v Budimpešti znaša le še točko pred Hamiltonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.