Šport
47 ogledov

Rosberg: "Lewis si zasluži naslov"

Lewis Hamilton Nicole Scherzinger Nico Rosberg VN Abu Dabija EPA
Nico Rosberg je po porazu na Yas Marini, ki je bil v največji meri posledica tehnične okvare njegovega dirkalnika, športno čestital Lewisu Hamiltonu.

Strahovi Nica Rosberga, da mu je dostojen boj za naslov prvaka preprečila tehnična okvara, so se uresničili v najbolj neprimernem trenutku. Nemec je v soboto osvojil najboljši startni položaj in napovedal, da se ne bo predal do zadnje kockaste zastave, a po 20 krogih dirke v Abu Dabiju je postalo jasno, da ne bo premagal moštvenega kolega Lewisa Hamiltona

"Bil sem zelo blizu"

"Lewis si je zaslužil naslov prvaka. Zelo sem razočaran. To, kar se mi je zgodilo, ni spremenilo ničesar, zato nima smisla, da bi razmišljal o tem. Odrezal se je bolje od mene. Pozitivno je, da sem bil v zadnjih dveh sezonah boljši na kvalifikacijah, kar je dobra osnova. Bil sem zelo blizu in škoda, da se ni izšlo, vendar sem ponosen," je povedal 29-letnik, ki so ga dva kroga pred koncem poklicali v bokse, vendar je hotel pripeljati do cilja. 

"Dolgo sem verjel. Vedno obstaja možnost, da se Lewisu nekaj pokvari. Nisem se predal in hotel sem priti do cilja. To je bil velik izziv in večino časa sem zelo užival," je dodal nemški dirkač, ki je na 19 dirkah SP zbral 314 točk.

Več o dogajanju v F1 po zadnji dirki sezone preberite na: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.