Šport
52 ogledov

Rosberg ne uživa v Lewisovih težavah

hamilton rosberg EPA
Vodilni dirkač prvenstva F1 je zanikal, da v uživa v tegobah, s katerimi se v uvodu v letošnjo sezono srečuje trikratni svetovni prvak Lewis Hamilton.

Nico Rosberg ima po dveh dirkah letošnje sezone F1 na svojem računu popoln izkupiček 50 točk in 17 točk prednost pred aktualnim svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom.

Britanec je tako v Melbournu kot v Sakhirju dirko začel z najboljšega startnega položaja, vendar se je v obeh primerih zmage veselil njegov moštveni kolega, ki mu bo poskušal na vsak način preprečiti četrti naslov prvaka, s katerim bi se na večni lestvici izenačil s Sebastianom Vettlom in Ayrtonom Senno.

Hamilton je imel na obeh dirkah težave že v samem uvodu, a Rosberg verjame, da se tudi branilcu naslova obetajo boljši časi. ''Ne uživam v njegovih težavah. Osredotočen sem na svojo nalogo. Lewis se bo vrnil. V to sem prepričan, saj je v zadnjih dveh sezonah kazal zelo dobre predstave,'' je povedal Rosberg in dodal, da v primerjavi z lansko sezono ni naredil nobene spremembe.

fernando alonso | Avtor: Instagram Instagram
''Nisem spremenil svojega pristopa, lani se mi preprosto ni izšlo. Letos je na prvih dveh dirkah vse potekalo po mojih željah. V tem pogledu ni nobene razlike v primerjavi z lani,'' je dejal Nemec.

Alonso trenira

Dobra novica prihaja tudi iz tabora McLarna, kjer je dirkaški direktor Eric Boullier potrdil, da bo Fernando Alonso bržkone lahko nastopil na prihajajoči VN Kitajske. Dvakratni svetovni prvak bo seveda pred tem moral dobiti zeleno luč zdravniške stroke. ''Mislim, da ja. Ponovno bo šel na pregled in FIA bo odločila, ali bo lahko nastopil,'' je dejal francoski inženir.

Vettel brez dlake na jeziku

Medtem ko se Alonso pripravlja na vrnitev v dirkaško karavano, pa se Sebastian Vettel huduje nad novim formatom kvalifikacij. Novost je v Avstraliji neslavno pogorela, podoben scenarij se je odvil v Bahrajnu.

Odločitev, kakšne kvalifikacije bomo gledali na daljnem vzhodu, naj bi padla v četrtek. ''Čas je, da gremo v cirkus. Dobra ideja, če želiš, da se dogajajo naključja. A pri formuli 1 gre za diraknje. Ideja je sr***e,'' je dejal Vettel.

sebastian vettel | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.