Šport > Moto športi
39 ogledov

Rosberg: Tudi Lewis bo imel kaj od tega

nico rosberg EPA
Nico Rosberg je drugi dan medsezonskih testiranj v Avstriji zamenjal testnega dirkača Pascala Wehrleina. Lewisa Hamiltona ni bilo na spregled.

Po koncu dirke za VN Avstrije na prizorišču osme preizkušnje letošnje sezone potekajo testiranja formule ena. Potem ko je prvi dan levji delež opravil testni dirkač Pascal Wehrlein, je drugi dan za volan sedel zmagovalec dirke v Spielbergu Nico Rosberg. Nemec je opravil testni program za analizo nastavitev in aerodinamičnih posodobitev, pri tem pa, kot pravi, naredil uslugo tudi moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu.

''Seveda mi pomaga, da sem danes v dirkalniku, a Lewis bo uporabil enake nastavitve, tako da sem na nek način opravil delo za oba. Največ se je naučila ekipa, a tudi jaz sem pridobil nekaj informacij, kar je vedno koristno,'' je povedal osmoljenec lanske sezone, ko mu je dolgo kazalo, da si bo privozil debitantski naslov svetovnega prvaka, na koncu pa je moral priznati premoč Britancu.

Rosberg je imel na dirkališču s Spielbergu nekaj težav z menjalnikom, ki je po 34 krogih prekinil njegov trening, kasneje pa se je vrnil na stezo in skupaj odpeljal 117 krogov.

''Odpovedal mi je menjalnik, vendar nismo izgubljali časa, saj smo imeli med kosilom čas za popravila. Opravili smo intenziven program in marsikaj izvedeli,'' je dodal Rosberg, ki meni, da bo Mercedes tudi na prihajajoči domači dirki Lewisa Hamiltona ponovno glavni favorit za zmago.

''Pripravili smo se na Silverstone. Dirkali smo s togim dirkalnikom, da bi se posebej pripravili na tisto dirkališče. Preizkušali smo nekatere mehanične reči. Veselim se Silverstona. Dirkalnik bo izjemen, saj so hitri ovinki njegova velika specialiteta,'' je zaključil Rosberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.