Šport
64 ogledov

Rosberg upošteval Mercedesevo pravilo

hamilton rosberg EPA
Vodilni dirkač prvenstva F1 je na VN Monaka upošteval interni dogovor Mercedesa in moštvenega kolega Lewisa Hamiltona spustil naprej.

Nico Rosberg v uvodnem delu šeste letošnje dirke v kneževini ni bil konkurenčen vodilnemu Danielu Ricciardu, zato je v skladu z dogovorom svoje mesto prepustil velikemu konkurentu Lewisu Hamiltonu.

Pri Mercedesu velja nenapisano pravilo, da dirkač, ki se ne more potegovati z zmago, v svojim dirkanjem ne sme ovirati moštvenega kolega in mu tako preprečiti lova na konkurente.

Nemški dirkač, ki je dobil štiri od prvih šestih dirk sezone, je upošteval navodilo iz garaže in Hamiltonu omogočil, da se poda za Ricciardom.

''Pravilo je v veljavi že več let in bilo je prekleto očitno, da s takšnim tempom ne bom mogel zmagati. Bilo je jasno, da moramo Lewisu omogočiti boj za zmago. Dobil sem opozorilo, naj vozim hitreje. Ker mi ni uspelo, sem Lewisa spustil naprej. Glede na končni rezultat, je bilo vredno. Izkazalo se je, da je bila to pravilna odločitev, saj drugače Lewis ne bi zmagal,'' je povedal Rosberg.

nico rosberg | Avtor: EPA EPA
''Ekipa je tako prišla do zmage v Monaku. Odločitev je povsem razumljiva in preprosta. Zelo boleča, seveda, a lahka. Povedal sem, da v tem trenutku ne razmišljam o naslovu. Razočaran sem, ker sem želel zmagati v Monaku. Želel sem slaviti na domači dirki. To je najbolj razburljiva dirka sezone in razočaran sem, ker sem bil tako daleč od zmage. Ne vem, koliko točk znaša moja prednost v točkovanju prvenstva, ker nisem pozoren na to,'' je dodal Nemec. 

Aktualni svetovni prvak je s prvo zmago v sezoni vpisal 25 točk in prednost moštvenega kolega znižal na 24. ''Poskušam uživati v trenutku. Na zadnjih petih dirkah se je izkazalo, da je vse mogoče. Zavedam se, da se napake še vedno dogajajo, zato moramo stopiti skupaj. Nicu sem se zahvalil, ker je bil pravi gospod,'' je povedal Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.