Šport > Moto športi
45 ogledov

Rosberg zmagal VN Mehike

Nico Rosberg in Lewis Hamilton, VN Mehike EPA
Nemški voznik Nico Rosberg je zmagal prvo dirko za VN Mehike po 23. letih. Na drugo mesto se je uvrstil svetovni prvak Lewis Hamilton, tretje mesto pa si je privozil Finec Valtteri Bottas.

Voznik Mercedesa Nico Rosberg je po zmagi na kvalifikacijah bil tudi najhitrejši na dirki za VN Mehike. Nemec si je z zmago ustvaril nekaj prednosti pred Sebastianom Vettlom, in tako utrdil drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Lewis Hamilton, ki je letos že postal prvak, je zasedel drugo mesto, na tretje mesto pa se je uvrstil Finec Valtteri Bottas.

Črn dan pa je doživela ekipa Ferrari. Štirikratni prvak Vettel si je že v prvem krogu poškodoval gumo in moral v bokse, potem pa mu je v 18. krogu spodneslo. Zaradi napake pri zaviranju je zletel s steze in tako izgubil nekaj mest. Sicer je Vettel nadaljeval z dirko,a proti koncu dirke je še enkrat zapustil stezo in dirko končal v zaščitni ograji.

Odstopil pa je tudi moštveni kolega Vettla Kimi Räikkönnen, ki ga je pri nevarnem prehitevalnem manevru zadel rojak  Bottas s svojim Williamsom. Räikkönnen je zapeljal s steze in odstopil s poškodovanim dirkalnikom. Oba voznika sta jo odnesla brez kazni zaradi nevarne vožnje.

Dirkače čakata še dve dirki: 15. novembra VN Brazilije v Sao Paolo in 29. novembra dirka v Abu Dhabiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.