Šport
57 ogledov

Rosbergu dvoboj srebrnih pušcic

Nico Rosberg EPA
Na kvalifikacijah za Veliko nagrado Belgije je bil najhitrejši Mercedesov dirkač Nico Rosnerg, drugo mesto je osvojil njegov moštveni kolega Lewis Hamilton.

Voznika Mercedesa sta prevladovala tudi v kvalifikacijah 12. dirke svetovnega prvenstva formule 1, ki jih je zaznamovalo deževno vreme. Najboljši startni položaj si je v Spa Francorchampsu že na četrti dirki zapored priboril vodilni v skupnem seštevku Nemec Nico Rosberg, medtem ko je bil njegov moštveni kolega Lewis Hamilton drugi. Tokrat je imel Britanec manj smole kot na zadnjih dveh preizkušnjah, ko je moral nedeljsko dirko začeti s samega začelja.

Tretji čas je dosegel aktualni svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel v Red Bullu. Četrti je bil Fernando Alonso (Ferrari), peti pa Vettlov moštveni kolega Avstralec Daniel Ricciardo, zmagovalec prejšnje dirke na Madžarskem.

Za Rosberga je to sedmi najboljši startni položaj v sezoni, doslej je zmagal na štirih dirkah. Eno zmago več ima Hamilton, a v skupnem seštevku za Nemcem zaostaja 11 točk, predvsem zaradi dejstva, da dvakrat dirke ni končal.

Več na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.