Šport
20 ogledov

Rosbergu počila guma pri 320 km/h

Nico Rosberg EPA
Nico Rosberg je dobil prva dva treninga pred Veliko nagrado Belgije, a bi se lahko drugi trening zanj končal precej slabše.

"To res ni bila prijetna izkušnja. Obrat za 360 stopinj pri hitrosti 320 km/h je nekaj res nepričakovanega. Na srečo nisem treščil v zid. Pred dogodkom nisem občutil prav nič posebnega, vse se je zgodilo brez opozorila. Potrebna bo temeljita analiza. Pred vrtenjem sem se počutil zelo hitrega in samozavestnega," je po drugem treningu razlagal Nico Rosberg, ki mu je med lovljenjem najboljšega časa počila zadnja desna pnevmatika, Nemec pa jo je odnesel brez posledic.

"Možgani voznika formule 1 se hitro resetirajo.Takšne incidente dirkač hitro pozabi, na Rosberga ta nesreča ne bo imela vpliva. Če voznik ne bi odpodil takšnih misli, ne bi znova sedel v dirkalnik," pa je za BBC dogodek pokomentiral nekdanji dirkač formule 1 David Coulthard.

"O takšnih stvareh ne razmišljašt. Voziš in upaš na najboljše. Z mojim bolidom ni bilo nič narobe, najpomembneje pa je, da se Nico ni poškodoval. Danes je bil hitrejši od mene. Poizkusil bom izboljšati svoj čas, pritiskal bom nanj," pa je povedal Lewis Hamilton, ki je tokrat zaostal za moštvenim kolegom pri Mercedesu in dodal: "Red Bull je tokrat hitrejši kot na preteklih dirkah. Bo še zanimivo." Hamilton je bil sicer na obeh treningih drugi, tretje mesto pa si je obakrat privozil Avstralec Daniel Ricciardo z Red Bullom.

Rosberg je sicer povzročil prvo popoldansko rdečo zastavo, "krivec" za drugo je bil Šved Marcus Ericsson, ki je izgubil nadzor nad svojim Sauberjem in končal v zaščitni ograji. Ericsson se ni poškodoval, kot tudi ne Venezuelec Pastor Maldonado, ki se je že zjutraj zaletel v zaščitne ograje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.