Šport > Košarka
45 ogledov

Rose morda že na Mundobasketu

Goran DragiĆ, Derrick Rose Adidas
Po odpovedih Blaka Griffina in Kevina Lova, ki sta precej razburkali ameriško košarkarsko javnost, se je pozornost sedaj preusmerila k Derricku Rosu.

Organizator igre Chicago Bullsov je imel v preteklih dveh sezonah veliko težav s poškodbo kolena, zadnjo tekmo je odigral lanskega 21. novembra. V sezoni predtem sploh ni igral, saj se je resneje poškodoval tik pred začetkom končnice leta 2012.

"Še naprej imam svoje cilje. Opažam, da veliko ljudi sedaj dvomi vame in v moj povratek. Zanimivo bo gledati, kako jih bom prisilil, da se bodo morali ugrizniti v jezik," je tistim, ki dvomijo vanj, izzivalno sporočil Rose.

Nekdanji najkoristnejši igralec lige NBA se vrača po poškodbi, v okviru rehabilitacije pa se bo pojavil tudi v pripravljalnem taboru ameriške reprezentance za svetovno prvenstvo, ki se bo čez mesec dni začelo v Španiji. Če bo njegovo zdravljenje zadovoljivo, se kaj lahko pojavi na spisku aktualnih svetovnih in olimpijskih prvakov.

Leta 2011 že MVP lige

Rose šteje šele 25 pomladi, pred šestimi leti je bil kot prvi na naboru izbran s strani Chicaga. Že leta 2011 je bil proglašen za najkoristnejšega igralca celotnega prvenstva NBA. Takrat je v povprečju beležil po 25 točk, 7,7 asistence in več kot štiri skoke na tekmo.

Združene države Amerike so na zadnjem SP v Turčiji osvojile naslov prvaka, potem ko so v finalu premagale domačo izbrano vrsto. Američani so tudi aktualni olimpijski prvaki, v Londonu so na odločilni tekmi ugnali Špance, tokratne gostitelje Mundobasketa. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.