Šport
51 ogledov

Rossi čakal, Marquez izkoristil

Marc Marquez EPA
Na Veliki nagradi Nemčije je v razredu MotoGP slavil Marc Marquez in se še utrdil v vodstvu skupnega seštevka.

Dirka v Sachsenringu se je začele na mokri stezi, ki pa se je začela po nekaj krogih sušiti. To je izkoristil Marc Marquez, ki je z osmega mesta med prvimi krenil po drugi motor, nato pa je vozil precej hitreje kot tekmeci pred njim.

Vodilni Andrea Dovizioso in Valentino Rossi sta igmorirala pozive na menjavo, predolgo ostala na gumah za mokro stezo, ob vrnitvi iz boksov pa sta imela še neogrete pnevmatike in Marquez se je z lahkoto odpeljal mimo. Na koncu je z lahkoto zmagal pred Calom Crutchlowom in Doviziosom, ki sta v zadnjem krogu še uspela premagati Scotta Reddinga. Rossi, ki se po menjavi motorja ni znašel, je bil na koncu osmi, še slabše pa se je odrezal Jorge Lorenzo. Ta je po padcih v kvalifikacijah tokrat dirkal zelo rezervirano, bil vseskozi v ozadju, na koncu pa zasedel skromno 15. mesto.

Marquez je dosegel že sedmo zmago na nemškem prizorišču, z novimi 25 točkami pa je še povečal naskok v SP, kjer ima zdaj 170 točk. Lorenzo je osvojil le eno točko, skupno ima 122 točk, tretji je Rossi s 111.

"Odločitev o gumah na začetku ni bila najboljša, sem pa zadel pravi trenutek za menjavo. Takoj ko se je začelo dovolj sušiti, sem šel v bokse in videl sem, da nato samo napredujem. Vse skupaj je bilo do konca prav lahko," je bil zadovoljen Marquez, ki ga ni zmotil niti padec na jutranjem ogrevanju.

V razredu moto2 je Francoz Johann Zarco zmagal in s četrtim slavjem v sezoni še povišal vodstvo v skupnem seštevku. Le za 0,059 sekunde je zaostal domačin Jonas Folger, tretji je bil Španec Julian Simon.

V najšibkejšem razredu moto3 je slavil sedemnajstletni Malezijec Khairul Idham Pawi, premagal je Italijana Andreo Locatellija in Eneo Bastianinija. Pawi je dosegel drugo zmago v svetovnem prvenstvu v karieri; v začetku aprila je slavil na drugi dirki sezone v argentinskem Termasu de Riu Hondu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.