Šport
76 ogledov

Rossi in Lorenzo sta si spet skočila v lase

valentino rossi jorge lorenzo EPA
Po dirki za VN San Marina sta si v lase skočila velika rivala ter moštvena kolega pri Yamahi - Jorge Lorenzo in Valentino Rossi.

Dirka za VN San Marina v Misanu je po odlični predstavi pripadla Daniju Pedrosu, ki je ugnal Valentina Rossija na drugem in Jorgeja Lorenza na tretjem mestu. Slednji je začel z najboljšega startnega položaja, vendar ga je kmalu s prvega mesta izrinil njegov moštveni kolega. 

Dirkača Yamahe sta imela na prehitevanje različne poglede, saj je Lorenzo na tiskovni konferenci Rossiju očital, da ga je napadel preveč agresivno in tvegal več, kot bi bilo sicer potrebno.

Španec, ki je bil na zmagovalnem odru deležen žvižgov italijanskih navijačev, je potožil, da bi zaradi Rossija lahko padel. Dialog je prenesel spletni portal Crash.net.

Lorenzo: ''Če me to sprašujete, potem je bil manever agresiven. Če ne bi bil, me tega ne bi spraševali. Lahko imate različna mnenja. Moje mnenje je, da je bilo prehitevanje preveč agresivno. Tega mu ni bilo treba, a vsi veste, da je to njegov stil. Drugi dirkači prehitevajo brezhibneje (smeh Rossija).''

Lorenzo: ''To je resnica. Ne veš?''

Rossi: ''Ne, ne, ne. Prehitevanje si še enkrat poglej na televiziji.''

Lorenzo: ''Če ne bi poravnal motorja, bi se zaletela. Jaz bi se zaletel. Morda se ti ne bi, a jaz bi se zagotovo.''
Rossi: ''To ni res. Ne vem, kaj naj rečem. Márquez je na takšen način desetkrat prehiteval v Silverstonu. Ni res, kar govoriš.''

Lorenzo: ''To je moje mnenje, moje mnenje.''

Rossi: ''Tudi ti me vedno prehitiš zelo agresivno.''

Lorenzo: ''Kdaj? To je moje mnenje, vodstvo dirke bo imelo svoje mnenje. Ni mu bilo treba tako prehitevati. Bil je boljši od mene. Slej ko prej bi me prehitel, vendar bi bil lahko manj agresiven. On bo drugačnega mnenja.''

Rossi: ''Kakorkoli, ne strinjam se.''

Po 13 od skupno 18 dirk v skupnem seštevku vodi Marc Márquez, ki ima 43 točk prednosti pred Rossijem. Aktualni svetovni prvak Lorenzo zaostaja 61, zmagovalec dirke v Misanu Pedrosa pa 78 točk.

Komentarjev 3
  • Avatar skeptik
    skeptik 12:10 12.september 2016.

    Zdaj že pisunčki na Žurnalu talajo minuse. Kolegialnost brez primere :)))

  • Thomy 12:04 12.september 2016.

    ...in tudi "skočila v lase" se mi zdi pretirano... Mal sta zafrkavala en drugega.

  • Avatar skeptik
    skeptik 11:55 12.september 2016.

    Novica z vsaj 12 urno zamudo, seveda prepisana z drugega portala.....