Šport
52 ogledov

Rossi upošteval nasvet mehanika

valentino rossi EPA
Valentino Rossi si je na dirki za VN Španije privozil že svojo 87. zmago v elitnem motociklističnem razredu.

Valentino ''The Doctor'' Rossi se je v Jerezu prvič v letu 2016 povzpel na najvišjo stopničko dirke razreda motoGP.

Italijanski dirkač je na prvi evropski preizkušnji sezone premagal aktualnega svetovnega prvaka Jorgeja Lorenza na drugem in zmagovalca zadnjih dveh zaporednih dirk Marca Márqueza na tretjem mestu.

''Ne bi si mogel želeti ničesar boljšega, saj smo dobro začeli že v petek. Na motorju se odlično počutim. Najhitrejši sem bil na obeh treningih,'' je povedal Rossi, ki je vodil praktično od starta do cilja.

Devetkratni svetovni prvak je razkril nasvet, ki mu ga je pred začetkom dirke zaupal njegov mehanik. ''Rekel mi je 'od prvega do zadnjega ovinka'. Odvrnil sem 'dobra ideja, bom poskusil','' je dejal simpatični Italijan.

''Dobro sem začel in na motorju sem se počutil odlično od samega začetka. Oprijem je bil v redu. Zvok zasledovalcev se je počasi oddaljeval. Šel sem krog za krogom,'' je še povedal 37-letni veteran.

Rossija je v uvodnem delu dirke ogrožal bodoči dirkač Ducatija Lorenzo, ki pa tokrat ni mogel preprečiti zmagoslavja moštvenega kolega. ''Start je bil fantastičen in po prvem krogu sem imel že nekaj prednosti. V drugem nisem bil najboljši in Lorenzo me je celo prehitel, vendar sem vedel, da sem hiter in po tistem trenutku sem se začel oddaljevati,'' je pojasnil Rossi.

Po štirih dirkah v skupnem seštevku vodi Márquez (82), sledijo pa Lorenzo (65), Rossi (58) in Dani Pedrosa (40).

 
Komentarjev 1
  • blueone 22:55 25.april 2016.

    Rossi daj jim vetra :-)