Šport > Nogomet
64 ogledov

Roura: ''Barcelona ni favorit!''

jordi roura EPA
Ob 20.45 se bosta na San Siru na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov pomerila AC Milan in Barcelona. Nadomestni trener Kataloncev Jordi Rourda nasprotuje mnenju, da Barça velja za nespornega favorita, medtem ko se Massimilano Allegri zanaša na pretekle uspehe proti španskemu prvoligašu.

Trener Barcelone Jordi Roura, ki nadomešča odsotnega Tita Vilanovo, se pred tekmo z AC Milanom otepa oznake velikega favorita. ''Sploh se ne strinjam s tem. Milan je eden najtrofejnejših klubov na svetu, igrajo doma in na San Siru so vedno zastrašujoči. Nesmiselno je trditi, da smo favoriti. Razumem, zakaj nam ljudje napovedujejo zmago, vendar vem, da bo težko,'' je povedal Roura in nadaljeval: ''Liga prvakov je zelo privlačno tekmovanje, saj igramo proti odličnim klubom, zato nam predstavlja velik izziv. Tekme se vsi veselijo.''

Predsednik italijanskega kluba Silvio Berlusconi je Allegriju svetoval, naj se osredotoči na Lionela Messija - taktika, ki je Roura ne želi komentirati. ''Ne bi rad komentiral besed predsednika drugega kluba,'' je povedal Španec in dodal, da so Katalonci natančno preučili igro Milana.

Barça je v zadnjih tekmah prejela nekaj več zadetkov in Roura se zaveda, da jim ne bo vedno uspelo spreobrniti izida: ''Res je, v zadnjih tekmah smo prejeli več zadetkov. Izboljšati moramo tiste prvine, ki nam ne grejo. Ne bomo mogli vedno napadati iz ozadja, kot smo to počeli na zadnjih tekmah,'' je dodal Roura.

Razdvojeni Carles Puyol

Navijač Milana Carles Puyol drevi ne bo mogel navijati za italijansko ekipo. ''Milan je ekipa, ki sem jo vedno imel rad. To je moja druga ekipa. Vedno sem govoril, če bi zapustil Barcelono, bi šel v Milan. Zdaj sem prestar in rad bi se upokojil pri Barçi,'' je povedal Puyol. ''Igramo proti zelo dobri ekipi. Zavedamo se, da nas čaka težko delo. Če ne bomo igrali dobro, bomo v težavah. Naš cilj je, da ohranimo nedotaknjeno mrežo in zabijemo gol,'' je dodal Španec, ki ni želel poimensko izpostavljati igralcev domače ekipe.

carles puyol | Avtor: Reuters Reuters
''Ni potrebe, da bi se bali enega igralca. Stephan El Sharaawy je v dobri formi, ampak vsi so zelo dobri in moramo jih spoštovati. Če ne bi bili dobri, ne bi igrali za Milan,'' je dejal 34-letnik.

Barço bo na tekmi vodil Roura, saj Tito Vilanova še ni nared za vrnitev na zelenico. ''Ves čas smo v stiku in tudi če ga ni tu, še vedno dela. Dobro je in kar je še bolj pomembno, počuti se močnega. V tem delu sezone je vsaka tekma kot finale. To so tekme, ki jih kot nogometaš želiš igrati,'' je zaključil Puyol.

Allegri: ''Tekma se začne z 0:0''

Massimiliano Allegri ni prav nič zadovoljen z napovedmi, ki Milanu prerokujejo neizbežen izpad. Italijanski strateg bo za potrebe tekme poslušal nasvete svojih sodelavcev - tudi predsednika Silvia Berlusconija. ''Z veseljem bom sprejel vsak doprinos predsednika, bodisi po telefonu bodisi v živo. A še vedno sem jaz tisti, ki sprejema odločitve,'' je povedal Allegri, ki se zaveda kvalitet nasprotne ekipe.

massimiliano allegri | Avtor: EPA EPA
''Letos dosegajo odlične rezultate in v domači ligi so izjemni. Xavi, Iniesta in Messi so trije igralci, ki lahko spremenijo tekmo. V preteklosti smo dobro igrali proti Barceloni. Veselimo se tekme in odločeni smo, da napredujemo v četrtfinale. Statistično Barça zmaga na 95 odstotkih tekem, ne glede na to, ali igra proti Milanu, Realu ali komerkoli drugemu,'' je povedal 45-letnik.

Največ preglavic mu bo kot ponavadi povzročal Messi. ''Neverjeten igralec je in njemu moramo nameniti posebno pozornost, a ni edini. Potrebno bo paziti še na Iniesto,'' je povedal Allegri in za konec dodal, da se v tekmo podaja sproščeno. ''Tekma se začne z rezultatom 0:0 in poskusili bomo iztržiti dober rezultat,'' je zaključil Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.