Šport
19 ogledov

Rousey: "Moje telo je zelo ženstveno!"

Ronda Rousey Profimedias
Najuspešnejša borka UFC Ronda Rousey je sita kritik, da je njeno telo možato.

Nekdanja uspešna judoistka in dobitnica bronaste olimpijske medalje leta 2008 Ronda Rousey, ki sedaj nastopa kot borka v mešanih borilnih veščinah, je sita kritikov, ki ji neprestano očitajo, da je njeno telo možato.

Ronda Rousey | Avtor: EPA EPA

"Menim, da je moje telo zelo ženstveno, ampak zelo močno. Vsaka mišica na mojem telesu je izoblikovana in služi nekemu namenu. Mati mi je zabila v glavo, da nikoli ne smem postati ena teh žensk, ki jo vzdržujejo moški. Kritikom lahko le odgovorim, da moje telo pač ni bilo ustvarjeno za seks z milijonarji, ampak za boj," je v intervjuju za ameriško borbeno zvezo UFC.

Rouseyjeva je letos bila izbrana za najboljšo borko na letošnjih nagradah ESPY, ki jih podeljuje ameriška televizijska postaja ESPN. V tej kategoriji je premagala tudi ameriškega boksarja Floyda Mayweatherja Jr. in se nekoliko pozabavala na njegov račun. V intervjuju po zmagi se je namreč poigrala z dvojnim pomenom angleške besede "beat", saj lahko beseda pomeni tako premagati kakor udariti. "Zanima me, kako se Floyd počuti sedaj, ko ga je premagala (oz. udarila) ženska," se je Rouseyjeva nekoliko zasmejala v kamero.

Mayweather je tudi znan po svojih izpadov jeze, med katerimi je tudi večkrat pretepel svoje spremljevalke.

Komentarjev 1
  • alibaba 16:10 31.julij 2015.

    Lepa je,še posebej ko se nasmehne!