Svet
14 ogledov

Rovinjski gostilničar je imel dva cenika

Račun za kavo 24sata
37-letni gostilničar iz Rovinja je imel za goste dva cenika; enega za notranjost lokala, drugega za teraso. Njegovo početje je pod drobnogled vzela inšpekcija, o njem so poročali številni hrvaški mediji.

Lastnik rovinjskega lokala Roxy bar Damir Humar se je znašel pod drobnogledom inšpekcije zaradi spornega ravnanja s svojimi ceniki, o čemer je med drugim hrvaški portal 24sata pisal letos marca. Znotraj lokala je veljal cenik z relativno visokimi cenami, še višje so veljale na terasi. "Žrtve" cenika z višjimi cenami so bili pretežno turisti, ki jim je denimo kavo s smetano zaračunal vrtoglavih 54 kun (7,21 evra).

Drugi cenik je veljal za teraso lokala, ki je od lokala oddaljena 130 metrov. Svoje početje je gostilničar opravičeval tudi z dejstvom, da vsakodnevno on in njegove natakarice opravijo prave "maratone" pri svojem delu.



Danes, po inšpekcijskem pregledu in po poročanju medijev, je gostilničar svoje cene spustil. Kava s smetano danes s popustom tako velja 8 kun (1,07 evra), veljavni cenik je le eden. "Tudi prej sem svojim stalnim domačim in tujim gostom priznaval popust, tudi do 50-odstotkov sem jim znižal cene," se zagovarja rovinjski gostilničar.

Cenik je po poročanju 24sata spremenil pred mesecem dni, visoke cene pa še marca utemeljeval tudi z lepotami Rovinja in pogledom z njegove terase, ki bi ga lahko primerjali s "tistimi v Benetkah in Londonu". Danes priznava, da so ga gostje zaradi visokih cen in poročanja medijev zapuščali, cene je bil primoran spustiti.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Papaja Popi 09:46 31.maj 2016.

    In neumneži še kar hodijo na Hrvaško, kjer jih skubijo.

  • Harrison 07:03 31.maj 2016.

    Saj ni nor gostilničar, ampak tisti, ki hodijo v ta pajzel .