Šport > Nogomet
194 ogledov

Rozman: Hrvati spoštujejo le Maribor

matjaž rožman Katarina Ponjavić
"Menim, da na Hrvaškem slovenski nogomet še vedno premalo cenijo in spoštujejo le Maribor," pravi Slovenec v vratih Slaven Belupa Matjaž Rozman.

Nogometaši Slaven Belupa so v prvem krogu hrvaškega prvenstva klonili pri Istri (3:1), nato so na Kantridi remizirali z Rijeko (3:3), v ponedeljek zvečer pa so pred domačimi navijači po razburljivem obračunu prišli do točke proti zagrebški Lokomotivi (2:2).

In kako je z uvodom v sezono zadovoljen slovenski vratar v vratih zasedbe iz Koprivnice Matjaž Rozman? "Najbolj zadovoljen ravno nisem, saj smo v prvih treh krogih dvakrat remizirali in enkrat zgubili. Res pa je, da smo imeli relativno težak razpored. Najbolj nam je lahko žal prvega gostovanja v Pulju, kjer smo kljub dobri igri izgubili. Tudi na Reki smo odigrali dobro tekmo in zasluženo prišli do točke, pred nami pa je gostovanje pri splitskem Hajduku, ki ga pričakujemo z veliko mero optimizma," je v ekskluzivnem pogovoru za Goal pojasnil 28-letnik, ki upa, da bo skupaj s soigralci izpolnil cilje klubske uprave: "Želimo si mesta v sredini lestvice in po možnosti do konca prvenstva ostati v igri za mesto v Evropi."

Bivši član Aluminija, Inteblocka in nemškega Greuther Furtha se je v začetku poletja v Koprivnico preselil iz vrst velenjskega Rudarja, o katerem ima le lepe besede: "V Velenju sem se odlično počutil, saj sem tam spoznal soigralce in prijatelje, s katerimi sem še vedno v stiku. Sodeloval sem z Jernejem Javornikom, ki je bil doslej eden mojih najboljših trenerjev, ter z Spasojem Bulajićem in Milkom Verbotnom, ki ju zelo spoštujem. Izbran sem bil tudi za "Naj knapa" s strani navijačev, kar mi ogromno pomeni."

"Sama organizacija dela v klubu je pri Slaven Belupu na višjem nivoju kot pri Rudarju. Zaposlenih je precej več ljudi, tako da imamo vedno na voljo dva fizioterapevta, dva trenerja vratarjev, glavni trener pa ima ob sebi kar tri pomočnike. Selitev v Koprivnico sem doživel kot novo priložnost. Hitro sem si izboril status prvega vratarja, kar je trenutno najbolj pomembno. Še naprej me čaka dokazovanje na vsaki tekmi in verjamem, da bi mi lahko dobre igre prinesle prestop v katerega izmed večjih klubov.«

Izkušeni čuvaj mreže je najbolj navdušen nad medijsko pokritostjo hrvaškega prvenstva: "Same kakovosti lige zaenkrat še ne morem oceniti, saj so bili odigrani le trije krogi. Po mojem mnenju je hrvaška liga na malce višji ravni kot slovenska. Predvsem Dinamo, Hajduk in Rijeka naredijo kakovostno razliko, medtem ko s slovenskem prvenstvu izstopa le Maribor, Olimpija pa se ponovno počasi dviguje. Hrvaška liga je medijsko odlično pokrita, saj si je vse tekme moč pogledati v živo preko malih ekranov."

In kaj na Hrvaškem pravijo o slovenski sceni? "Menim, da slovenski nogomet še vedno premalo cenijo in spoštujejo le Maribor," dodaja Rozman, ki je od vijoličastih pričakoval uspešnejšo evropsko zgodbo: "Nisem pričakoval, da bodo vsi slovenski klubi tako hitro izpadli. Vsi smo pričakovali, da bo Maribor še vedno igri, a so nas vijoličasti v zadnjih sezonah očitno preveč razvadili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.