Slovenija
944 ogledov

RTV Slovenija: Tega Pirc Musarjeva noče povedati

slovenija 06.07.2011 Natasa Pirc Musar, novinarska konferenca Informacijskega po Saša Despot
Na navedbe Nataše Pirc Musar, da je v zvezi z imenovanjem na čelo RTV Slovenija dosegla novo sodno zmago, so se zdaj odzvali tudi na televiziji.

Na RTV Slovenija so se pisno odzvali na objave v nekaterih medijih, da naj bi Vrhovno sodišče v zadevi imenovanja generalnega direktorja Radiotelevizija Slovenija pritrdilo Nataši Pirc Musar. 

"Informacija je popolnoma neresnična, saj Vrhovno sodišče ni odločilo nič takšnega. RTV Slovenija je s predlogom za dopustitev revizije na Vrhovnem sodišču želela vsebinsko odločitev predvsem o vprašanju, ali o generalnem direktorju lahko glasuje programski svetnik, ki za članstvo v organu ne izpolnjuje zakonskih pogojev, kar se je zgodilo ob imenovanju Nataše Pirc Musar za generalno direktorico. Vrhovno sodišče je sklenilo le, da o tem ne bo vsebinsko odločalo, ker ne gre za pomembno pravno vprašanje, s tem pa tudi ni odločilo o vsebini spora ali celo o generalnem direktorju, kot zdaj zavrnitev predloga za dopustitev revizije skuša prikazati Pirc Musarjeva," so zapisali. 

Odločitev, da ni direktorica, je v ločenem postopku že pravnomočna

"Nasprotno, zavrnitev predloga ne spremeni dejstva, o katerem Nataša Pirc Musar ves čas molči: da je bil sklep o njenem imenovanju z dne 8. aprila 2014 naknadno odpravljen, s tem pa tudi njegovi pravni učinki. To je potrdilo več pravnikov in odvetnikov v svojih pravnih mnenjih, s katerimi je bil seznanjen tudi Programski svet. Ta odločitev je postala pravnomočna v ločenem sodnem postopku, zadnja odločba Višjega sodišča pa tega ni spremenila. Tako ostaja dokončno in pravnomočno dejstvo, da Nataša Pirc Musar ni generalna direktorica, prav tako pa mandata generalnega direktorja nima več Marko Filli," so pojasnili na nacionalni televiziji. 

Glede navedb o astronomskih stroških za ta sodni postopek pa so pojasnili, da isti odvetnih RTV Slovenija zastopa v več kot dvajsetih sodnih sporih in da mu za vse to plačujejo pavšal, zato so stroški, ki jih je kot strošek za svoj sodni spor navedla Pirc Musarjeva "prikazani popolnoma prirejeno in zavajajoče". 

Na objavo se je na Twitterju že odzvala Pirc Musarjeva:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • valerijakregar 06:48 24.julij 2016.

    take "strokovnjake" kot je tale na sliki, nebi zaposlil prav nihče iz zasebnega sektorja .toliko.zato pa takšno prerivanje okoli javnosektorske pogače.najlepši je dan, ko tele tovarišice ne vidim.zgornja slika pa pove vse : velika grebatorka.zase.

  • valerijakregar 06:48 24.julij 2016.

    take "strokovnjake" kot je tale na sliki, nebi zaposlil prav nihče iz zasebnega sektorja .toliko.zato pa takšno prerivanje okoli javnosektorske pogače.najlepši je dan, ko tele tovarišice ne vidim.zgornja slika pa pove vse : velika grebatorka.zase.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:25 24.julij 2016.

    Pravi kurac kdo je direktor tele TV ZNOVA,dokler bom moral gledat vskaih 35 minut VSE JE MOGOČE,jo zarad mene lahko tud ukinejo in razfukajo,kot francosko skupščino!