Slovenija
31 ogledov

RTVS: Milijoni za nazaj, oddaje za naprej

Marko Filli Stane Sršen
RTVS leto končala v pozitivnih številkah. Napoved: prenova informativnega programa.

Generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli je predstavil poslovno poročilo za minulo leto, z direktorjema Televizije in Radia Slovenija Janezom Lombergarjem in Miho Lamprehtom pa tudi načrte za leto 2012.

RTVS je v letu 2011 ustvarila za 130,713 milijona prihodkov in imela za 130,536 milijona odhodkov, od katerih jih je 12,7 milijona šlo za razvojne programe. Ker se je RTVS lani spopadala z gospodarsko krizo, manjšo minutažo za oglase in izpadom prihodka iz RTV prispevkov (zaradi večjega števila invalidov in socialno ogroženih, ki so oproščeni plačila), pa je, da je leto končala pozitivno, prodala tudi za slabih 19 milijonov obveznic in delnic.

Miš ali slonček?

Največja letošnja investicija RTVS bosta nakup štirih reportažnih vozil in prenova informativnega programa, ki bo zaživela sredi aprila. V zadnjih dveh letih je TV Slovenija v posodobitev informativnega programa vložila približno štiri milijone evrov, prenova pa bo stala 1,9 milijona, pri čemer Filli poudarja, da bo velik del šel v nadgradnjo kamer ter opremo dopisništev in montaž. Na to, ali se bo tresla gora in rodila miš, pa Filli odgovarja: "Kaj se bo rodilo, bomo prepustili gledalcem, da vidijo, kakšna bosta Dnevnik in Odmevi, pa naj nam takrat povedo, ali se je rodila miš ali tokrat kljub vsemu en slonček."

Kruh in torte

Medtem ko bo Radio Slovenija med drugim praznoval 40 let Vala 202 (tudi z velikim septembrskim koncertnim finalom), TV Slovenija večje spremembe čakajo že spomladi. Čeprav je vodilo direktorja Televizije Slovenija Janeza Lombergarja – če gre sklepati po njegovi izjavi: "Vemo, kaj je kruh in kaj je torta in vsak dan torte ne moreš jesti" – to, da bomo gledalci jedli predvsem televizijski kruh, se nam poleg prenove informativnega programa obetajo tudi nov otroško-mladinski pas in nova kulturno-antropološka oddaja Panoptikum, ki jo bosta po naših informacijah vodila glasbenik Boštjan Narat in voditelj Dražen Dragojevič, ter nov, programski pas med 17. in 19. uro, ki bo razvedrilno-izobraževalne narave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.