Magazin > Film & Glasba & TV
348 ogledov

RTVS razložila zakaj so Tiča vrgli na cesto

Ljerka Bizilj Saša Despot
Direktorica TV Slovenija odgovarja, zakaj so po petnajstih letih uspešnega sodelovanja z voditeljem otroških in mladinskih oddaj Gašperjem Tičem prekinili sodelovanje.

Gašper Tič je kljub uspešnemu vodenju mladinske in otroške oddaje Firbcologi na RTV Slovenija dobil nogo. Neuradno naj bi direktorico televizije zmotilo njegovo sodelovanje z komercialno televizijo Pop TV.

Direktorica dr. Ljerka Bizilj govoricam pritrjuje: "Gašper Tič je v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija med letoma 2000 in 2011 posnel 268 oddaj Iz popotne torbe. Po izteku te oddaje je bil izbran za voditelja oddaje Firbcologi. Med letoma 2012 in 2015 je posnel 78 oddaj. Sodeloval je tudi v praznični oddaji Veliko novoletno slavje v Studiu Kriškraš, ki smo jo pripravili leta 2013. Bil je del podobe Otroškega in mladinskega programa TV Slovenija, dobro sprejet tudi s strani gledalcev. Veljal je za zanesljivega in profesionalnega sodelavca, ki je vedno dopolnil in nadgradil scenarije s svojimi domislicami. Iz medijev smo izvedeli, da se je odločil sodelovati v razvedrilni oddaji komercialne televizije, kar, seveda, ima pravico. Vendar pa bi bilo, po vseh letih korektnega obojestranskega sodelovanja, prav in pošteno, da nas o tem obvesti, da skupaj presodimo o našem nadaljnjem sodelovanju. Televizija Slovenija je vedno odprta za ideje in predloge druge strani, vendarle pa je najprej in predvsem javni servis, ki ima ugled, ki ga mora ohranjati. Smo TV-hiša, ki spoštuje svoje gledalce, pa tudi sodelavce, a pričakujemo tudi pošten odnos in spoštovanje tistih, ki jim gledalci omogočijo, da delajo za nacionalni medij. Verjamemo, da je dostojanstveno zaključiti eno zgodbo in začeti drugo, težko, a hkrati tudi pomembno, za vse nas."

Komentarjev 28
  • Žurnalček 19:56 11.julij 2017.

    Vsi vi pametnjakoviči spodaj , sedaj veste zakaj so ga odpustili!

  • Johnny13a 09:04 27.junij 2017.

    Očitno resnica boli "Uredništvo zurnal24.si"...Vsi vemo, da je res, pa lahko še tako cenzurirate in brišete... folk ni tko neumen kot se vam zdi...

  • lumparja 17:53 23.junij 2017.

    Kaj to ženšče dela na toj slici? Ima čube kaj kobasice PIK - Vrbovec...