Slovenija
48 ogledov

Rubili na LDS

Anton Anderlič in Katarina Kresal. Anže Petkovšek
Niso plačali računov Telekomu.

Zaradi dolga do Telekoma v višini 582 evrov je izvršilni oddelek okrajnega sodišča v Ljubljani stranki LDS zarubil več predmetov, med drugim štiri starinske slike in več kosov telekomunikacijske in računalniške opreme, poročajo Finance.

Dražba predmetov, v skupni vrednosti 1200 evrov, bo po poročanju časnika 25. oktobra. Izvršitelj je zarubil štiri starinske slike v skupni vrednosti 500 evrov, LCD monitor (150 evrov), multifunkcijsko napravo Canon (150 evrov), telefaks Canon (100 evrov), printer Canon (150 evrov), LCD monitor HP z računalniško enoto (150 evrov) in pisarniški stol (50 evrov).

Generalni sekretar LDS Rok Hribar je za časnik pojasnil, da gre za dolg, ki je nastal pod prejšnjim vodstvom stranke in izhaja iz neplačila stroškov telefonije. Na vprašanje, ali LDS ni imela 582 evrov, da bi poravnala dolg, pa je odgovoril, da to težko komentira. "Se pa trudimo, da poplačamo upnike, ki jih moramo poplačati," je dejal.

Blokirani računi

Leta 2011 je stranki več bank blokiralo račune, tedanji generalni sekretar stranke Uroš Petohleb pa je tedaj zanikal, da bi bila stranka v finančnih težavah in blokado računov označil kot napako v komunikaciji med bankami. LDS ima po navedbah časnika volilne in transakcijske račune blokirane tudi danes.

Komentarjev 3
  • sprehajalec 22:04 25.september 2013.

    Boli jih koko, vsi so v PS oziroma tam, kjer je svež denar. Nekako kot bi rekli boli nas kok za Jugo, sedaj imamo Slovenijo. Problem rata, kam naprej, ko bo Slo bankrotirala.

  • Ecaf Koob 17:20 25.september 2013.

    tut dildote. Čeprav rabljene.

  • tralala 16:36 25.september 2013.

    Vse pobrat!