Šport > Nogomet
25 ogledov

Rudar ostaja brez zmage proti Krškemu

Domžale - Radomlje twitter NK Domžale
Kalcer Radomlje do prve zmage v prvenstvu, po tri točke pa so osvojili tudi nogometaši Olimpije, Maribora in Gorice. V Velenju remi Rudarja in Krškega.

Nogometaši Maribora so v zadnji tekmi 19. kroga brez večjih težav prišli do novih treh točk in zadržali vodstvo na prvoligaški lestvici. Koprsko moštvo, ki je v Ljudski vrt prišlo brez nekaterih pomembnih členov, ni bilo doraslo nalogi.

Že v 9. minuti so domači prišli do vodstva. Dare Vršič je izvajal prosti strel z leve strani, Denis Šme je v kazenskem prostoru z glavo žogo podal do Luke Zahovića, ki mu ni bilo težko zadeti iz neposredne bližine. Podobno je bilo pri drugem zadetku. Tudi tokrat je Vršič poslal uporabno podajo z leve strani, Marcos Tavares pa je prav tako brez težav žogo preusmeril v mrežo. V 17. minuti se je Zahović odločil za strel z roba kazenskega prostora, žoga pa je ob posredovanju Marijana Antolovića zadela vratnico in odšla v kot. Po izvedenem kotu z leve strani je Marko Šuler s strelom z glavo zadel prečko.

Nato se je igra umirila, gostje so poskusili z nekaj streli z razdalje, vendar so bili ti poskusi preveč medli, da bi resneje ogrozili vratarja Jasmina Handanovića. V 35. minuti so gledalci videli najlepšo potezo na tekmi. Vršič si je priboril žogo in se takoj odločil za strel z dvajsetih metrov. Antolović močnega strela ni mogel ukrotiti in žoga je tudi ob njegovi pomoči končala v desnem spodnjem kotu.

V drugem polčasu so gostje zaigrali bolj pogumno, a premalo odločno, da bi resneje ogrozili gol domačih. V 59. minuti je Tavares še drugič zadel, dosegel že 120. gol za Maribor, do slovenskega rekorderja in prvega strelca slovenske lige, legendarnega Štefana Škaperja, pa ga loči še deset golov.

Veliko delo je opravil Marwan Kabha na sredini igrišča, ki je na levi strani našel Tavaresa, ta pa je s spretnim preigravanjem prišel v kazenski prostor in do neoviranega strela mimo nemočnega Antolovića. S tem dejanjem je bila tekma tudi odločena, saj do zadnjega sodnikovega žvižga ni bilo omembe vredne akcije.

Veliko presenečenje v sosedskem dvoboju

Radomljani so v sosedskem derbiju pripravili pravo senzacijo. Zanesljivo zadnjeuvrščena ekipa, ki v dosedanjih 18 krogih še ni zmagala, je tokrat ugnala domžalske sosede, tretjeuvrščene na lestvici, ki so lovili četrto zaporedno zmago in sedmo iz sedmih dvobojev z Radomljami. Toda izbranci Simona Rožmana so tokrat zatajili, a še vedno trdno držijo tretje mesto.

Prvi polčas sosedskega obračuna se je končal brez zadetkov. Po pričakovanju so večkrat poskušali Domžalčani, imeli tudi žogo nekaj več v svoji posesti, a posebej nevarni domači niso bili. V drugi minuti je bil Veljko Batrović sam pred Aljažem Ivačičem na levi strani, toda vratar gostov je njegov poskus obranil.

Sledilo je kar nekaj domžalskih nenatančnih strelov, v 25. minuti pa so nase opozorili tudi Radomljani. Kristijan Šipek je sprožil iz bližine, Dejan Milić pa je žogo odbil čez prečko. Po kotu je domači čuvaj mreže obranil še strel Filipa Jankovića.

Prav Janković pa je bil tisti, ki je spremenil začetni izid. V 54. minuti je namreč v kazenskem prostoru po podaji Marka Nunića premagal domačega vratarja Milića. Pet minut pozneje so bili nevarni še domači, a je Batrović z desetih metrov meril malce previsoko.

V zadnjih minutah so gostitelji pritiskali, toda ni jim uspelo prebiti gostujoče obrambe. Zato pa je gostom še enkrat uspelo prelisičiti domačo. V 89. minuti so Radomljani poslali dolgo žogo na polovico Domžal, pred vrati se je dobro znašel Nunić, ki je zadel za končnih 2:0.

Olimpija do zmage v prvem polčasu

Po dveh porazih z 0:1 so Celjani na tretji tekmi v sezoni proti Olimpiji izgubili še z 1:2. Ljubljančani so večino dela opravili v prvem polčasu, ko so dvakrat zadeli, a z igro niso navdušili. V drugem pa so večino odigrali z igralcem manj, a jim je do konca uspelo ohraniti prednost za 13. zmago sezone in vsaj začasni skok na prvo mesto.

Ljubljančani so v prvem polčasu sicer prevladovali, a niso pokazali prepričljive igre. V 12. minuti je Blessing Eleke podal pred vrata, kjer ni bilo nikogar, za trenutek prepozen pa je bil Miha Zajc. Po nekaj polpriložnostih pa se je zeleno-belim odprlo v 31. minuti, ko je Leon Benko žogo s 15 metrov malce z leve strani poslal pod prečko celjskega gola.

NK Olimpija | Avtor: NK Olimpija/SPS NK Olimpija/SPS

Le šest minut pozneje so gostitelji podvojili prednost, ko je Eleke tokrat podal do Ricarda Alvesa, ta je pritekel iz ozadja in zadel za 2:0. Na drugi strani so bili Celjani bolj ali manj "nevidni", sprožili so le en strel proti golu in bili povsem nenevarni za Roka Vodiška. Na drugi strani je Olimpija v prvih 45 minutah zbrala sedem strelov.

Ljubljančani pa so že v 50. minuti na igrišču ostali le z deseterico, saj si je drugi rumeni karton po prekršku prislužil Denis Klinar. Takoj zatem se je sam pred Vodiškom znašel Matej Podlogar, a je mladi ljubljanski vratar izvrstno posredoval. Številčno prednost in pričakovano pobudo pa so Celjani izkoristili v 64. minuti, ko je po podaji Jureta Travnerja z leve strani iz bližine zadel Amar Rahmanović.

V 79. minuti je bil v obetavnem položaju za strel Dalibor Volaš, toda žogo je slabo zadel, tako da ljubljanski vratar ni imel težkega dela, slednji pa je se je bolj izkazal v 83. minuti, ko je ustavil strel Gorana Cvijanovića iz bližine. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Rudar ostaja brez zmage proti Krškemu

Velenjčani so kar malce s strahom pričakali Krčane, saj jih v dosedanjih nastopih še niso premagali. Dvakrat so se veselili Krčani, štirikrat pa je bil izid neodločen. Neodločeno pa je bilo tudi tokrat, čeprav je Krčanom dolgo kazalo na tretjo zmago. Toda knapi so v zadnjih 15 minutah prišli do točke.

Velenjčani so bili tisti, ki so uvodoma prevzeli pobudo, hitro prišli do nekaj udarcev iz kota, toda prave nevarnosti za Marka Zalokarja niso predstavljali. Zato pa je v 13. minuti po podaji prav iz kota z glavo za 0:1 zadel Damjan Vuklišević.

Tudi v nadaljevanju so bili Velenjčani tisti s pobudo na igrišču, toda njihove akcije so se praviloma končale brez pravega zaključnega strela. Precej bolj konkretni so bili Krčani, v 38. minuti je med drugim Damir Sadiković streljal z roba kazenskega prostora, a prešibko, v 43. minuti pa je Sadiković prodrl v kazenski prostor, žogo vrnil do Martina Kramarića, ki je le še podvojil prednost gostov.

V uvodu drugega polčasa so gledalci spet spremljali jalovo igro domačih, v 59. minuti je enega nevarnejših strelov sprožil Stjepan Babić, toda od daleč meril nenatančno. Na drugi strani je nekaj trenutkov zatem poskusil Kramarič, Matej Radan pa je žogo odbil v kot. Po še nekaj polpriložnostih na eni in drugi strani je v 66. minuti Arafat Mensah znova zatresel domačo mrežo, a je bil v prepovedanem položaju. V 71. minuti so Velenjčani zapravili svojo dotlej najlepšo priložnost, ko je po podaji Dominika Glavine iz bližine neoviran zgrešil Denis Grbić.

Rudar - Krško | Avtor: twitter NK Rudar Velenje/Jurij Kodrun twitter NK Rudar Velenje/Jurij Kodrun

Štiri minute zatem pa so se domači le veselili zadetka, ko je po Grbićevi podaji s prostega strela z glavo zadel John Mary. Gostitelji so se znova veselili v 86. minuti, ko je po Maryjevi podaji malce z leve strani kazenskega prostora z diagonalnim strelom zadel Bojan Vručina. V 90. minuti so imeli domači priložnost celo za zmago, a je bil Glavina premalo natančen. Na drugi strani je Mensah malce pozneje zatresel le zunanji del mreže.

Gorica po dolgem času do treh točk

Novogoričani pred medsebojnim obračunom niso zmagali od 12., Kidričani pa od 13. kroga, tako eni kot drugi so zadnjo zmago zabeležili proti zadnjeuvrščenim Radomljam. Dolgo časa je kazalo, da se bo niz za obe moštvi nadaljeval, a gostitelji so v zaključku vendarle strli tekmečev odpor. Najprej je v 80. minuti evrogol dosegel Rifet Kapić, nato je Miran Burgić realiziral najstrožjo kazen, isti igralec pa je v sodniškem dodatku postavil še piko na k zmagi. Aluminij na štirih obračunih v Novi Gorici še ni osvojil točke.

Obe ekipi sta tekmo začeli napadalno, tako da gledalcem ni bilo treba dolgo časa čakati na prve razburljive trenutke. Vratarja sta imela že po treh minutah po eno obrambo, Luka Janžeković je ubranil strel Matije Škarabota, Gregor Sorčan pa poskus Nemanje Jakšića. Na začetku dvoboja je praktično vsaka minuta sicer postregla z nevarnostjo, v četrti je čez gol streljal Dejan Žigon, v naslednji enako Andrej Kotnik. V deveti je domača obramba blokirala strel Blaža Kramerja, v 13. minuti pa je po zadetku dišalo, ko je z volejem poskusil Žigon, žoga je zletela mimo gola, na drugi vratnici pa je bil Burgić le za las prekratek, da bi jo preusmeril v gol.

V drugem delu prvega polčasa pje kakovost nogometa močno padla, gosti so poskušali s streli od daleč, ki Sorčanu niso predstavljali težav, domači pa so neuspešno grozili le po prekinitvah.

Gostitelji so na začetku drugega dela zagospodarili na igrišču. Žigon je v 55. minuti zapravil prvo priložnost v nadaljevanju, posnemala sta ga tudi Alen Jogan, ki se je v 71. minuti povsem sam in neoviran znašal v kazenskem prostoru, a z glavo streljal mimo gola, ter Burgić, nekdanji reprezentant je zadel prečko.

V zadnjih desetih minutah pa so domači kronali premoč tudi z zadetki. Prvega je dosegel Kapić, ki je preigraval na robu kazenskega prostora, nato pa z udarcem zadel desni zgornji kot Aluminijevih vrat. V 87. minuti je Škarabot izsilil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Burgić, slednji je bil uspešen še v sodniškem podaljšku, ko je izkoristil podajo Bedeja Amarachija Osujija.

Sredi polčasa so imeli v kratkem razmaku dve priložnosti tudi gosti, zapravila sta ju Matic Vrbanec in Kramer, Aluminij gola ni dosegel že na peti zaporedni tekmi.

Prva liga TS, 19. kolo:

Rudar : Krško  2:2 (0:2)
Mary 75., Vručina 86.; Vuklišević 13., Kramarič 42.

Gorica : Aluminij  3:0 (0:0)
Kapić 79., Burgić 87./11-m, 91.

Domžale : Kalcer Radomlje  0:2 (0:0)
Janković 54., Nunić 89.

Olimpija : Celje  2:1 (2:0)
Benko 31., Alves 38.; Rahmanović 64.

Maribor : Luka Koper  4:0 (3:0)
Zahović 9., Tavares 12., 59., Vršič 35.

Lestvica:
1. Maribor  43
2. Olimpija 42
3. Domžale  35
4. Celje  26
5. Gorica  26
6. Rudar Velenje  24
7. Luka Koper  23 (-1)
8. Krško  20
9. Aluminij  15
10. Kalcer Radomlje  8

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.