Šport > Nogomet
34 ogledov

Zavrl ni videl Riovega aplavza: kazni ne bo

Ferdinand Evra Young Varane Rooney Cakir Manchester United Real Madrid Reuters
Branilec Manchester Uniteda Rio Ferdinand ne bo dobil kazni za sarkastičen aplavz pred obrazom turškega sodnika Cüneyta Çakirja, ki mu ga je namenil po koncu tekme proti Real Madridu, je v četrtek potrdila Evropska nogometna zveza (Uefa). Çakir in delegat tekme, nekdanji predsednik NZS Rudi Zavrl, dogodka namreč nista prijavila.

Rio Ferdinand je bil podobno kot soigralci zelo nezadovoljen s predstavo glavnega sodnika Cüneyta Çakirja, ki je v drugem polčasu povratne tekme osmine finala Lige prvakov izključil portugalskega vezista Nanija, po rdečem kartonu pa je kraljevi klub zabil dva gola in izločil Manchester United.

Ferdinand je takoj po tekmi skupaj s soigralci stekel proti Çakirju in mu nekaj sekund sarkastično ploskal tik pred obrazom, a ker niti Çakir niti delegat tekme Rudi Zavrl v svojem poročilu dogodka nista omenila, jo bo Ferdinand odnesel brez kazni.

Leta 2005 je bil Ferdinandov soigralec Wayne Rooney denimo kaznovan z drugim rumenim kartonom in izključitvijo, potem ko je podobno ploskal sodniku Kimu Miltonu Nielsnu na tekmi z Villarrealom.

Collina in Zavrl zadovoljna s Çakirjem

"Glede na poročilo, ki smo ga prejeli od sodnika, ne bomo izrekli nobenih kazni, razen disciplinskega postopka proti Manchester Unitedu zaradi rdečega kartona Nanija in zaradi tega, ker po tekmi niso izpolnili svojih dolžnosti," je zatrdil predstavnik za stike z javnostjo pri Uefi.

Edina kazen Unitedu bo tako klub doletela zaradi bojkota novinarske konference njihovega trenerja Sira Alexa Fergusona. Tekmo na Old Traffordu je poleg Zavrla, ki je bil delegat tekme, sicer spremljal tudi nadzornik sodnikov Pierluigi Collina. Nihče od omenjene dvojice ni izrazil nezadovoljstva s predstavo glavnega sodnika.

"Z njim (Çakirjem, op. a.) nimamo nikakršnih težav," so že v sredo sporočili z Uefe. "Glede izključitve nimamo pripomb, počakali pa bomo še na uradna poročila delegata tekme in nadzornika sodnikov, kakršna je tudi procedura. Če bosta izrazila kakšne zadržke, bomo ukrepali. Çakir ostaja na našem seznamu sodnikov za tekme Lige prvakov."

Zavrl Čeferin Slovenija Stožice nogomet | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Komentarjev 2
  • 1111 18:19 07.marec 2013.

    ...sem malček ven...ma kaj pa dela ta bedak od Zavrla???

  • becar 18:16 07.marec 2013.

    "Z njim (Çakirjem, op. a.) nimamo nikakršnih težav," KLASIKA