Magazin > Film & Glasba & TV
81 ogledov

Rudimental DJ set prihaja v Slovenijo

Schengenfest Schengenfest
So dobitniki prestižne nagrade Brit. So skupina, ki je osvojila prvo mesto UK lestvice z albumom Home in najboljši festivalski bend leta 2013 ... Rudimental prihaja v Slovenijo - na Schengenfest, ki se začenja že ta mesec.

Rudimental, ki bodo v jeseni izdali težko pričakovani novi album We The Generation, ki bo med drugim vseboval ‘Rumour Mill’, ‘Never let you go’ in ‘Bloodstream’ prihajajo v Slovenijo, natančneje v Belo Krajino, na prizorišče Schengenfesta z novim DJ setom.

Skupina, ki originalno prihaja iz londonskega predela Hackney je v zadnjih dveh letih povzročila pravo senzacijo povsod po svetu. Pred kratkim so potovali po ZDA skupaj z Edom Sheeranom.

Podlaga je energija

Rudimental so dobitniki prestižne nagrade Brit in so osvojili prvo mesto UK lestvice z albumom Home, s katerega prihajajo Waiting All Night, Not Giving In, Free and Feel The Love, ki so bili radijski hiti povsod po svetu. Pohvalijo pa se lahko tudi z lovoriko najboljšega festivalskega benda leta 2013 po izboru britanskega BBC-ja.

Kot večkrat poudari Amir Amor, je podlaga njihove glasbe še vedno energija. Čeprav izhajajo iz elektronskih vrst, na svojih živih nastopih vključujejo razna glasbila, denimo trobente, kitare in tudi žlice. Poseben pečat pa instrumentalni zasedbi puščajo sodelovanja s solisti.

Člani skupine so odraščali na ulicah Hackneyja na vzhodu Londona, kjer je prava mešanica kultur. Prav to pa naj bi bilo krivo za njihovo glasbeno mešanico slogov.

V četrtek Guano Apes

Schengenfest bo tako kot vsako leto v Vinici v Beli krajini. Letos bo od srede 29. julija do sobote 1. avgusta, z možnostjo kampiranja od ponedeljka do ponedeljka. Kampiranje v senci bo možno v kampu Katra in kampu Kolpa. Rudimental bodo nastopili v soboto, za četrtek pa napovedujejo skupino Guano Apes.