Avto
39 ogledov

Šef Audija se je nacejal s pivom, račun pa podtaknil podjetju

Rupert Stadler EPA
Šef Audija Rupert Stadler si ni naredil prav velike usluge, ko je želel račun za svojo velikodušno pivsko zabavo zavesti kar na konto svoje družbe.

Bild am Sonntag je poročal, kako je prvi mož znamke Audi Rupert Stadler maja lani v prestižnem hotelu v Wolfsburgu priredil zabavo za okoli 30 vodilnih v znamki Audi. 

Ob tem so se izdatno zabavali, priredili naj bi celo tekmovanje v pitju piva, za dobro vzdušje pa sta skrbela kar dva benda, pa še komedijanti povrh. Končni račun zabave je znašal 12.500 evrov, tu pa se je zapletlo. 

Nemški časnik, ki ga je povzel tudi Reuters, je poročal, da je Stadler skušal račun za očitno privatno zabavo naprtiti kar na račun družbe Audi. Ampak vplivni Stadler ima očitno nad seboj še bolj vplivne šefe, saj so mu račun zavrnili in mu naložili, naj si ga kar sam plača. 

Ob njegovi zajetni plači to gotovo ne bo problem, saj zasluži več milijonov evrov na leto zgoljiz osnovne plače. Škandalček pa utegne Stadlerju še precej škodovati, saj je doslej veljal za morebitnega pretendenta za stolček generalnega direktorja koncerna Volkswagen, če bi imel dosedanji Matthias Müller morda dovolj odgovornosti pri čiščenju pogorišča po aferi Dieselgate. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • popokatopetl 10:32 04.avgust 2016.

    Ma dejte no, team building očitno. Piva sploh ne marajo in ga že ne bi pili če jih ne bi praktično prisilili v to. Plačat bo moral pa sam ravno zato da jih drugič ne bo več silil pit in ...prikaži več poslušat govejo musko.