Šport
17 ogledov

Rusi izgubljeni v kraljestvu Zlatoroga

Croatia Osiguranje Zagreb Celje Pivovarna Laško Arena Kaleb Zelenović Slavko Midzor/PIXSELL
Celjski rokometaši so v Zlatorogu pričakovano premagali Sankt Peterburg (29:22) in vpisali prvi dve letošnji točki med rokometno elito.

Celjski rokometaši so na svoj račun vpisali prvi par točk v ligi prvakov. Po porazu v Zagrebu so na kolena položili ruske podprvake iz Sankt Peterburga, po dveh tednih premora pa bodo naslednjo preizkušnjo imeli 12. oktobra, ko se bodo v domačem Zlatorogu pomerili z nemškim Rhein-Neckar Löwnom.

Izbranci domačega stratega Vladana Matića so imeli v uvodnih desetih minutah kar nekaj težav z nekoliko "nenavadnimi" ruskimi rokometaši. Njihov zaščitni znak je - za razliko od drugih ekip s tega področja - dokaj hitra igra v napadu in gibljiva obramba, ta "ruska kombinacija" pa je gostiteljem uvodoma delala kar velike preglavice. Gostiteljem se je - ob manjših korekcijah v igri - odprlo v obdobju med 11. in 14. minuto, ko so z delnim izidom 3:0 tekmecem ušli na 9:6. Druga polovica prvega dela je vendarle minila v znamenju domačih rokometašev: po nekajminutnem obojestranskem zatišju so v 19. minuti povišali na 10:6, najvišjo prednost pa so si priigrali v 23. minuti, ko je bilo 12:7. Gosti so se jim nekajkrat približali na tri gole zaostanka, v končnici pa so Celjani vendarle strnili svoje vrste in na veliki odmor odšli s prednostjo petih golov (15:10).

Vodili že za osem golov

Slovenski podprvaki so slabo odprli drugi polčas, Rusi so v 35. minuti znižali na 14:16 in celjskega stratega primorali, da je zahteval minuto odmora. Matičevi napotki so obrodili sadove, njegovi varovanci so znova prevzeli pobudo na parketu in počasi začeli lomiti tekmečev odpor. Po zadetku Nemanje Zelenovića so si v 42. minuti priigrali vodstvo šestih golov (21:15), v nadaljevanju pa brez stresnih trenutkov opravili s povprečnimi tekmeci iz Sankt Peterburga. Celjani so si najvišje vodstvo na dvoboju priigrali v 46. minuti, ko je bilo 24:16.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Zelenović s sedmimi ter Mate Lekai s šestimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Matevž Skok, ki je ubranil 18 strelov. Za rusko ekipo je Igor Poljakov dosegel pet zadetkov.

Liga prvakov, 2. kolo:

Skupina A

Celje Pivovarna Laško : Sankt Peterburg 29:22 (15:10)
Zelenović 6, Lekai 6; Poljakov 5.

Zaporožje : Croatia Osiguranje Zagreb 31:30 (18:15)

Nedelja ob 17.00:
Veszprem - Rhein-Neckar Löwen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.