Šport > Nogomet
26 ogledov

Rusi: Ne bo se ponovila Brazilija

sp 2018 lužniki stadion rusija delavci
1/9
EPA
Tri leta pred začetkom SP v Rusiji gradnja objektov lepo napreduje. Rusi že zdaj zatrjujejo, da so na pravi poti in da ne bo prišlo do zamud, kot se je to dogajalo na SP v Braziliji.
Medtem ko ima ruska nogometna zveza potem, ko je v ponedeljek prekinila pogodbo z dozdajšnjim selektorjem, Italijanom Fabiem Capellom, veliko skrbi okoli tega, kdo bo vodil njihovo izbrano vrsto v nadaljevanju kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Franciji, ki bo na sporedu prihodnje leto, ima manj težav z gradnjo objektov za svetovno prvenstvo 2018.

"Kar se gradnje objektov tiče, smo pred predvidenim rokom," je na stadionu Lužniki, kjer bo 15. julija 2018 potekala finalna tekma svetovnega prvenstva, dejal Marat Husnulin, podžupan Moskve, ki je zadolžen za urbanizem.

Olimpijski stadion Lužniki, na katerem je Rusija leta 1980 gostila olimpijske igre, in ki ima ob vhodu velik kip Lenina, bo obnovljen za 387 milijonov ameriških dolarjev. Obnovitvena dela na stadionu z 81.000 sedeži naj bi bila končala decembra 2016.

"Da bi zagotovili, da bo rok izpolnjen, skrbi štiri tisoč delavcev, ki delajo v 12-urnih izmenah, kar pomeni, da je na gradbišču v vsakem delu dneva dva tisoč ljudi," je zatrdil Husnulin.

Čeprav Rusi zatrjujejo, da z izgradnjo novih objektov ne bo težav, dela na stadionih, kjer se bo odvijalo svetovno prvenstvo, ne potekajo v enakem ritmu kot na moskovskem stadionu Lužniki.

V Nižnem Novgorodu, 425 kilometrov vzhodno od Moskve, so z deli šele začeli, vendar upajo, da bo do septembra 2017 stadion s 45.430 sedeži že nared. Nekaj podobnega velja tudi za stadion v Jekaterinburgu, 1.330 kilometrov vzhodno od prestolnice, kjer naj bi z deli končali decembra 2017.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.