Šport
26 ogledov

Rusi ogorčeni zaradi zadnjega napada

Rusija Reuters
Slovenija je v sedmem medsebojnem obračunu z ruskimi rokometaši na velikih tekmovanjih prvič zmagala. Rusi so po tekmi čestitali Sloveniji za zmago, a se razburili na dolg zadnji napad Slovencev.

Ruski mediji ne posvečajo velike pozornosti porazu svojih rokometašev v četrtfinalu svetovnega prvenstva v rokometu proti Sloveniji (27:28). Spletni mediji o tekmi poročajo le na kratko, Sloveniji pa v večini primerov namenjajo le pohvale.

Na spletni strani Rushandball so zapisali, da je Rusom v tolažbo, da so turnir v Španiji končali v družbi reprezentanc, kot sta Nemčija in Francija, svoji ekipi pa kljub porazu namenili hvale, saj da gre za mlado in perspektivno ekipo, ki bo svojo moč pokazala na prihodnjih velikih tekmovanjih.

Poudarili so, da Rusi pred tekmo niso podcenjevali Slovencev, saj gre za tipičnega predstavnika balkanskega rokometa, zanašali se niso niti na šest zmag v šestih obračunih proti Sloveniji na uradnih tekmah. Nekaj več samozavesti jim je prinesla celo novica o poškodbi najboljšega slovenskega strelca prvenstva Dragana Gajiča, a so po tekmi pohvalili njegovo zamenjavo, mladega Gašperja Marguča, ki je štirikrat zatresel njihovo mrežo.

Sodnika sta v zaključku pomagala Sloveniji

Ruski mediji v odzivih svojih reprezentantov po tekmi ne omenjajo niti 24 minut izključitev in treh rdečih kartonov, saj so rezerve dobro nadomestile izključene rokometaše, jim pa gre v nos zadnji napad Slovenije, ki je z igralcem manj trajal kar minuto in osem sekund, ko je Sebastian Skube s težkega položaja dosegel odločilni gol za napredovanje Slovenije v polfinale.

"Na žalost sta v končnici nemška sodnika Sloveniji pomagala do zmage. Omogočila sta, da so Slovenci več kot minuto zadrževali žogo, čeprav je tekmec odkrito igral na čas," je po tekmi dejal Aleksander Rymanov, ki je s Sovjetsko zvezo leta 1988 v Seulu v Južni Koreji osvojil zlato olimpijsko kolajno, tekmo pa v živo skupaj s številnimi veterani ruskega rokometa spremljal v dvorani v Barceloni.

Selektor Rusije Oleg Kulešev je bil po tekmi prav tako ogorčen zaradi dolgega zadnjega slovenskega napada, a je nasprotniku športno čestital za zmago: "Čestitam Sloveniji za uvrstitev v polfinale. Jaz sem mlad trener, to je zame prvi veliki turnir. Slovenija je bila danes boljši nasprotnik, a to ne upravičuje tistega, kar se je zgodilo ob koncu tekme."

Komentarjev 8
  • mph 13:00 24.januar 2013.

    In da niti ne govorimo o temu, da je prišel pool tako dobrih igralcev iz 2 milijonskega naroda, Rusi pa iz 140 milijonskega. Iz tega vidika je uspeh naših še vsaj 70x toliko bolj pomemben.

  • dragec 12:42 24.januar 2013.

    Pa kaj si nori, kako so močni in grobi ti rusi???

  • chamil 11:31 24.januar 2013.

    Kje so zdaj tisti janezi ki so ob zadnjih neuspehih slovenske rokometne reprezentance pisali o tretjerazrednem športu.