Šport
37 ogledov

Rusi pred tekmo s Slovenci trenirali ples

rusija hokej reprezentanca EPA
Ruski hokejisti, ki se bodo v četrtek pomerili s slovensko reprezentanco, so pred prihodom v Soči trenirali v Kazanu, kjer so se posluževali zanimive oblike vadbe.

Njihov trener Zinetula Biljaletdinov si je med treningi omislil nekoliko drugačno obliko vadbe, kot bi jo sicer pripisali temu robustnemu športu. "Malo smo plesali," je priznal ruski hokejist Aleksander Jerjomenko.

Jerjomenko je prišel v Soči v nedeljo, pred tem pa je rusko hokejsko moštvo treniralo v Kazanu. "Imeli smo aerobno vadbo. Malo smo plesali," je povedal Jerjomenko, ki priznava, da je pritisk na domače moštvo velik, zlasti ker sta velika favorita za olimpijsko zlato ZDA in Kanada.

''Nismo pričakovali, da bo tukaj takšno zanimanje''

Pravi tudi, da se še niso navadili na vso pozornosti, ki so je deležni v Sočiju. "Nismo pričakovali, da bo tukaj takšno zanimanje medijev. Ko smo trenirali v Kazanu, so bile tribune prazne. Še vedno se nismo privadili na toliko pozornosti. Vsi smo sramežljivi fantje," je pojasnil ruski vratar, ki brani za moskovski klub Dinamo.

Sicer se zaveda, da domovina Rusija od njih veliko pričakuje, vendar pa poudarja, da še niso nič takega storili, da bi se lahko o njih govorilo. Tako je tudi previden pri napovedih, kako se bodo ruski hokejisti odrezali na domačem ledu.

V močni skupini A so poleg Slovencev in Rusov še Slovaki in Američani. Prva tekma bo potekala med Rusijo in Slovenijo v četrtek, dva dni pozneje se bodo slovenski hokejisti pomerili s Slovaki, 16. februarja pa še z ZDA.

 
Komentarjev 1
  • markus 17:13 09.februar 2014.

    Če bodo Slovenci remizirali eno tekmo, torej dobili vsaj eno točko, bo to velik uspeh. Vse, kar bo več od treh gladkih porazov, bo veliko presenečenje. Privoščim jim pa seveda čudež.