Svet
6 ogledov

Rusija: "Američani v tujini lovijo Ruse“

moskva Profimedias
Odnosi med ZDA in Rusijo se bodo po tem opozorilu verjetno še bolj ohladili. Rusko zunanje ministrstvo namreč meni, da Rusi zunaj meja svoje domovine niso varni.

"ZDA mislijo, da lahko počnejo, kar hočejo, celo ugrabljajo naše državljane,“ so besede, s katerimi je ministrstvo opozorilo Ruse, naj se izogibajo potovanjem v ZDA in v države, s katerimi imajo dogovor o izročanju osumljencev.

Po njihovem mnenju obstaja velika verjetnost, da bodo Rusi v tujini "aretirani ali zaslišani s strani ameriških organov pregona in specialnih enot.“ "Ameriške oblasti nadaljujejo s svojim nesprejemljivim lovom na Ruse,“ še pravi ministrstvo, ki nadalje trdi, da Američani ne upoštevajo mednarodnega prava. Zapornike naj bi po njihovih besedah kljub nezadostnim dokazom obsodili na zaporne kazni. 

Russia Today, glasilo Kremlja, je navedla dva primera. Romana Seleschnowa so aretirali na Maldivih in ga izročili ZDA. Še vedno je priprt in čaka na obtožnico. Omenjeni medij ni omenil podatka, da je Seleschnow heker, ki je osumljen vdora v ameriške računalniške sisteme.

Konstantina Yaroschenka pa so aretirali v Liberiji. Pilota so obsodili na 20 let zapora, ker je bil udeležen v posel z drogami. Rusija trdi, da je njegova zaporna kazen nezakonita, saj je sodišče zavrnilo pritožbo njegovega zagovornika.

Komentarjev 2
  • Silvester Alič 20:27 23.maj 2015.

    zdaj bi morali še rusi kakšnega američana prijeti zaradi drog.v ameriki je največ mafijcev

  • maresem 16:36 23.maj 2015.

    Vsi so isti... svetovna mafija št. 1.