Svet
91 ogledov

Rusija v Siriji pobila okrog 1500 ljudi

Sirija EPA
Kot danes opozarja Sirski observatorij za človekove pravice, Rusija je od začetka posredovanja v Siriji med drugim pobila tretjino civilnega prebivalstva.

Od začetka ruskih posredovanj v Siriji 30. septembra letos naj bi umrli 1.502 osebi, od katerih je tretjina civilnega prebivalstva, danes opozarja Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Londonu.

V napadih naj bi bilo ubitih 419 pripadnikov Islamske države ter okrog 600 borcev Al-Nosre, lokalne veje Al Kaide, in ostalih manjših terorističnih skupin.

Nevladna organizacija je poleg tega popisala 485 civilnih žrtev, med katerimi je 117 otrok, mlajših od 18 let, in 47 žensk.

Rusija, ki v Siriji pomaga režimu predsednika Bašarja al-Asada, vztraja, da s svojimi bombami obstreljuje zgolj položaje Islamske države. 

Komentarjev 5
  • principiumnovum 21:24 01.december 2015.

    Točno tako. Gledala sem prispevek v tujih medijih na temo tega famoznega Sirskega observatorija za človekove pravice. Ugotovili so, da ga vodi en človek, ki že več kot 10 let sploh ni bil v Siriji, niti ne ve, kaj se ...prikaži več tam dogaja. Pred novinarji se skriva in sploh noče odgovarjati na njihova vprašanja oz. da bi organiziral novinarske konference. Enostavno nekaj objavi na spletu, za kar nihče ne ve ali je sploh res, proameriški mediji pa to potem to propagando širijo dalje kot resnico v smislu alfa in omega. Pa saj ne veš, kdo je tukaj nor.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:35 30.november 2015.

    Verjetno se teroristi nočejo izolirat. Rajši se pomešajo med lokalno prebivalstvo zato da se gradi političen pritisk na Rusijo

  • tiamat 16:38 30.november 2015.

    Sirijski observatorij je en človek v Angliji, ki nima pojma, kaj se dogaja v Siriji.