Svet
5 ogledov

Rusija vojsko poslala ob mejo

Ruski vojak v Ukrajini Reuters
Ukrajinska vojska zatrdila, da je Rusija kakih 4000 vojakov poslala ob 100 kilometrov dolgo "administrativno mejo" z Ukrajino.

Kot je danes povedal tiskovni predstavnik ukrajinske vojske Andrej Lisenko, so po njihovih informacijah skoraj vse ruske vojaške enote, nameščene na severu Krima, to je okoli 4000 vojakov, z vso opremo in orožjem poslali ob administrativno mejo z Ukrajino.

Ker so razmere slabše

Te navedbe prihajajo dva dni po napovedi ruskega obrambnega ministra Sergeja Šojguja, da bodo na Krimu in na jugu Rusije namestili dodatne vojaške sile, kot razlog pa navedel poslabševanje krize v Ukrajini in krepitev tujih sil v soseščini.

Na to izjavo se je ukrajinsko zunanje ministrstvo odzvalo z zaskrbljenostjo, Rusijo pa obtožilo, da skuša destabilizirati razmere v celotni regiji.

Po ocenah Nata je na vzhodu Ukrajine še vedno okoli tisoč ruskih vojakov, kakih 20.000 pa naj bi jih bilo nameščenih ob rusko-ukrajinski meji.

Putin kritiziral sankcije

"Omejitve proti Rusiji niso nič drugega kot zavrnitev osnovnih načel WTO," je Putin dejal na seji vladi. Kot je pojasnil, sta med drugim kršeni načeli "enakovrednega dostopa za vse države do trgov blaga in storitev" ter svobodne in poštene konkurence. Skupina držav si je po njegovih besedah enostransko dovolila ta in druga načela za Rusijo, ki je med šestimi največjimi gospodarstvi na svetu, "črtati".

"Kot razumemo, so nekatere stvari za naše partnerje očitno pomembnejše kot normalno stanje svetovnega gospodarstva," je danes še menil Putin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.