Svet
2 ogledov

Rusija zasmehuje pomehkuženega Obamo

Putin in Obama Reševalni pas/Twitter
Namestnik ruskega premierja se je delal norca iz poženščenega ameriškega predsednika Baracka Obame.

Znano je, da so odnosi med ruskim in ameriškim predsednikom Vladimirjem Putinom ter Barackom Obamo zadnje mesece blizu ledišča, med glavnimi razlogi pa je dogajanje v Ukrajini, zaradi česar so ZDA in EU proti Rusiji uvedle tudi boleče sankcije.

Eden najbolj vplivnih ljudi v Rusiji, namestnik premierja Dimitrija Medvedjeva Dimitrij Rogozin, je na velike razlike v stališčih med obema velesilama na posmehljiv način pokazal kar prek Twitterja. Objavil je namreč fotografijo Putina z leopardom v naročju, poleg pa fotografijo Obame, kako pestuje pudlja. Rogozin je pripisal: "Imamo različne vrednote in zaveznike."

Zapis seveda odkrito zasmehuje Obamo in njegovo domnevno pomehkuženost, medtem je kot antipod prikazan Putin, ki ne izpusti priložnosti za fotografiranje v herojski pozi. Z leopardom se je tako fotografiral pred otvoritvijo olimpijskih iger v Sočiju, medtem ko naj bi fotografija Obame in njegovega kosmatega prijateljčka nastala, ko je bil Obama še član ameriškega senata.

Predsednik in še veliko več

Putin skrbno neguje javno podobo "mača". Nekdanji KGB-jevec in mojster borilnih veščin rad pokaže svoje mišičasto telo, velikokrat se fotografira na lovu ali ribolovu, med drugim je za znanstvene namene že pomagal loviti tigra in kite, znašel se je na pilotskem sedežu v vojaškem lovcu, bolidu f1 in v raziskovalni podmornici.

Eden večjih spodrsljajev na teh herojskih predstavah za rusko in svetovno javnost pa se je zgodil avgusta 2011, ko je med potapljanjem na podvodnem arehološkem najdišču prišel na površje z razbitinami pradavnih amfor, ki naj bi jih odkril s svojimi nadpovprečnimi zmožnostmi. Izkazalo se je, da je malce pretiraval, saj je njegov tiskovni predstavnik kasneje priznal, da so mu jih preprosto nastavili na morsko dno. 

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:23 01.avgust 2014.

    Vsaka država se lahko posmehuje drugi. Se vedno kej najde. Ne vidm da bi bila zaradi tega ZDA kaj slabša ali boljša. Pove pa to nekaj o kulturi Rusov.