Šport
22 ogledov

Rusinja Prvakinja, Slovenke pod 60. mestom

 Jekaterina Jurlova EPA
Ruska biatlonka Jekaterina Jurlova je zmagovalka 15-kilometrske posamične preizkušnje na svetovnem prvenstvu v Kontiolahtiju.

Drugo mesto je za Jurlovo osvojila Čehinja Gabriela Soukalova (+23,2/1), tretja pa  je bila Finka Kaisa Mäkäräinen (+24,4/2). Najboljša Slovenka Andreja Mali si je pritekla in pristreljala 61. mesto (+6:28,9/4), Urška Poje je bila mesto slabša (+6:29,9/3). Nastopila je še Anja Eržen, ki je bila 88. (+9:10,4/7). V četrtek bodo na 20 kilometrov tekmovali še moški.

"Danes ni bila dobra odločitev startati kasneje, vseeno pa, če pogledamo streljanje, so bili štirje zgrešeni streli preveč. Škoda, da sem v drugo leže slabo streljala, je pa ena svetla točka, uspela mi je ničla v stoje, torej lahko dobro streljam. Zdaj nas čaka štafeta, Teja Gregorin se mi zdi vse boljša, morda bo nastopila z nami, potrudile se bomo za dober rezultat," je po tekmi za televizijo Slovenija povedala Malijeva.

Tekmo je ocenil tudi trener Uroš Velepec: "Danes je bila morda Andreja preveč utrujena, sama je tarnala nad utrujenostjo, saj sta za njo že dve težki dirki. Presenečenje pa je nedvomno Urška Poje, kar se zdi morda malo smešno ob 62. mestu, a je najmlajša, tri leta bo še mladinka, naredila je najboljšo člansko predstavo doslej. Anja Eržen je žal naredila preveč napak. Razmere pri nastrelitvi so bile kaotične, nato se je veter nekoliko umiril, pojavljal se desni veter, zato smo izbrali korekcijo, potem ni bilo več težav. Zadnji del tekmovalk je imel malo sreče, veter se je zmanjšal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.