Svet
19 ogledov

Ruska letalonosilka proti sirski obali ...

vladimir putin EPA
Na letalonosilki, za katero je to prva operacija po prenovi, je nameščenih več vojaških letal in helikopterjev.

Proti sirskemu pristanišču Tartus v Sredozemskemu morju, kjer ruske pomorske sile podpirajo zračne napade ruskih letal v Siriji, je danes odplula ruska letalonosilka Admiral Kuznecov in več drugih ladij, so danes sporočili z obrambnega ministrstva v Moskvi.

Letalonosilko na poti spremljajo bojna križarka Pjotr Veliki, rušilec in velike ladje za boj proti podmornicam. Ladje so namenjene "odgovoru na nove oblike sodobnih groženj, kot sta piratstvo in mednarodni terorizem", so zapisali.

Na letalonosilki, za katero je to prva operacija po prenovi, je nameščenih več vojaških letal in helikopterjev. Tako bodo okrepili ruske zračne sile, ki so že nameščene v Siriji. Tam je sicer tudi okoli 4300 ruskih vojakov, ki se že več kot leto dni borijo na strani režima sirskega predsednika Bašarja al Asada.

Iz Moskve so sicer minuli teden sporočili, da nameravajo pomorski objekt v pristanišču Tartus, kjer bo nameščena letalonosilka, spremeniti v stalno rusko pomorsko oporišče. Rusija, ki objekt uporablja od zgodnjih sedemdesetih let, je pred tem potrdila sporazum s sirsko vlado o stalni namestitvi enot in orožja.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 17:11 16.oktober 2016.

    Nameščeni so lahko topovi , pa antene in še kaj od opreme , avioni se pa na letalonosilkah lahko samo nahajajo , kakor tudi potniki oz. vojaško osebje !

  • Božidar Dinič 20:58 15.oktober 2016.

    a je v šiški še kaj odprtega

  • izRODEk 19:17 15.oktober 2016.

    Eh, nič posebnega,... strateški premiki, testiranje opreme.... Nič takega. Dokler v ZDA ne zmaga Killary smo varni. Če pa se to zgodi, si začnite kopati zaklonišče.