Magazin > Film & Glasba & TV
50 ogledov

Ruskemu paru podarili poroko na Bledu

rusi
1/6
Žurnal24 main
V Sloveniji se je mudila ena največjih ruskih televizijskih postaj Pjatnica, ki je na Bledu snemala poroko ruskega para. Ta je bil nad slovenskimi običaji in poroko navdušen.

Pretekli teden se je v Sloveniji mudila ekipa televizijske oddaje "Žana poroči", ki se lahko pohvali z več kot pet milijonov gledalcev. Gre za zabavno oddajo, ki je neke vrste "resničnostni šov", v katerem ruskim parom, ki se želijo poročiti, pripravijo poroko v tujini, in sicer po običajih držav, v katerih je sama poroka. Par do odhoda ne ve, kje bo dahnil usodni da … Tokrat je bila poroka na Bledu.

Vzela sta se Arina in Sasha, ki sta za Žurnal24 razkrila svojo ljubezensko zgodbo. "Skupaj sva dobra tri leta, spoznala pa sva se prek interneta. Ko sva se prvič videla, si sploh nisva bila všeč. Čez nekaj časa pa sva ugotovila, da je med nama ljubezen. Tudi zgodba najine zaroke ni tako preprosta, saj sva se tik pred njo skregala. Nato pa se je ponoči pojavil pred mojimi vrati s prstanom iz navadne folije. To je bilo noro, zato sem seveda rekla ja,“ je povedala Arina, Sasha pa je dodal, da je šele po sporu dojel, da želi s tem dekletom ostati do konca svojega življenja. Z zaroko tako ni okleval ... "Tako sem se sredi noči odločil, da jo zaprosim, a na žalost nisem našel nobene odprte trgovine s prstani, zato sem ga naredil iz folije,“ je za naš portal razložil ženin.

Pravita, da sta se "neskončno razveselila“, ko sta izvedela, da ju je televizija izbrala in da bo poroka pri nas. "Nekaj let nazaj je Sasha delal v Črni gori. Takrat je prepotoval tudi sosednje države, nikoli pa ni bil v Sloveniji. Tudi zato sva v obrazcu med drugim navedla tudi Slovenijo. Lahko torej rečeva, da so nama izpolnili željo,“ pravi Arina, Sasha pa je dodal: "Moram reči, da je Slovenija izjemno lepa država. Prva stvar, ki sem jo opazil, je bila ta, da je Slovenija zelo zelena in slikovita država. Bled me je fasciniral. Najina izkušnja v Sloveniji je nepozabna. Že od samega začetka sva navdušena nad to državo.“

Všeč pa jima ni le pokrajina, ampak tudi Slovenci. "Nisva imela veliko stikov s Slovenci, prvi vtis pa je bil zelo pozitiven. Opazila sva, da so zelo odprti in dobrosrčni. Povsod so naju lepo sprejeli, kot bi bili dobri prijatelji, in nam pomagali pri naših nalogah.“

Izjemna priložnost za Slovenijo

"Slovenija je izjemno zanimiva država za turizem, a na žalost še ni tako prepoznavna na rusko govorečih trgih. Ta oddaja zato predstavlja izjemno priložnost za Slovenijo, da lahko pokaže, kaj lahko turistom ponudi. Oddajo gleda 5 milijonov gledalcev iz Rusiji in Izraela. Mi, kot prvi slovenski medij v ruskem jeziku, Slovenija Business and Living, izjemno veseli, da se je kanal Pjatnica odzval na to vabilo in bo prikazal lepote Sloveniji. Menim, da mora biti več takih medijskih projektov,“ je za nas povedala urednica portala Slovenija Business and Living Maria Kirpa, ki pravi, da si je Slovenija z nastopom v tej oddaji priborila mesto na lestvici največjih turstičninih destinacij na svetu. Omenjeno rusko oddajo so namreč snemali že v Gruziji, Franciji,  Španiji, na Šrilanki in tudi v Nemčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.