Šport > Nogomet
29 ogledov

Ruski nogometaši stavkajo

Stadion Saransk EPA
Nogometaši ruskega prvoligaša Mordovija Saransk niso hoteli oditi na trening, ker jim klub dolguje tri mesečne plače.

"To je bila skupna odločitev moštva," je za športni dnevnik Ekspres dejal trener zadnjeuvrščenega moštva ruske lige Marat Mustafin.

V začetku tega meseca je odstopil trener Andrej Gordejev in ob tem razloga za ta korak ni navedel. Tiskovni predstavnik kluba Vitalij Laptjev je dejal, da bodo kljub stavki odigrali nedeljsko tekmo z vodilnim moštvom lige Rostovom.

Mordovija je v 25 kolih ruskega prvenstva zbrala dve zmagi, kar 12 neodločenih rezultatov in 11 porazov ter osvojila 18 točk. Za predzadnjim Anžijem zaostaja za točko, dve pa jim beži Kuban Krasnodar. Trinajsta Ufa, v ligi igra 16 klubov, je oddaljena pet točk, 12. moskovski Dinamo pa šest. Iz prve lige neposredno izpadeta dva kluba, še dva pa morata v play-off.

Rostov ima na vrhu 51 točk, točko več od drugega CSKA. Od tretjega do petega mesta s 46 točkami sledijo Lokomotiv Moskva, Krasnodar in Zenit.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.