Svet
9 ogledov

Ruski veleposlanik v Turčiji: Rusi bi Turkom oprostili ob treh postavkah

Ruska vojaška ladja v Istanbulu EPA/SEDAT SUNA
Ruski veleposlanik v Turčiji je v današnjem intervjuju povedal, da bi bila Rusija pripravljena zgladiti odnose ob treh postavkah.

Odnosi med Rusijo in Turčijo se zaostrujejo odkar so Turki sestrelili rusko vojaško letalo, a ruski veleposlanik v Turčiji Andrej Karlov je v danes objavljenem intervjuju v turškem Cumhuriyet pojasnil, da bi bila Rusija ob treh predpostavkah vendarle pripravljena zgladiti spor.

Karlov je izpostavil, da si najprej želijo opravičilo zaradi sestrelitve ruskega letala, pri čemer sta umrla tudi dva vojaka. Ob tem pa želijo pred sodišče privesti tudi osebe, ki so njuno smrt zakrivile. Kot zadnje, pa je Karlov zahteval še plačilo odškodnine, ki jo je Turčija povzročila Rusiji z omenjenim incidentom.

V primeru, da Turčija ne bo pristala na omenjene tri zahteve, pa Rusija po besedah Karlova naj ne bi bila pripravljena na nadaljnje pogovore.

Incidenti se še vrstijo

Po sestrelitvi letala sta se Rusija in Turčija zapletle še v več incidentov. Na primer samo včeraj in danes v dva pomorska incidenta.

Iz Kremlja pa so danes sporočili še, da so odpovedali  za jutri napovedano srečanje med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in njegovim turškim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom. Zakaj srečanja ne bo v Kremlju, kjer so sestanek odpovedali, niso želeli pojasniti. Predstavnik Dimitrij Peskov je dejal le: "Srečanja ne bo. Ni načrtovano."

Komentarjev 14
  • principiumnovum 16:30 15.december 2015.

    Meni se pa zdi, da smo v ameriški evropi dejansko postali sužnji. Sužnji smo eldeesarskih kapitalistov, grabežljivih bank, amriških medijev...

  • Tupamaros 08:18 15.december 2015.

    Ti tudi nehaj srat . Ko zaropota ne bo nihče zunaj na zemeljski obli.

  • Tupamaros 08:15 15.december 2015.

    He he